21.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    GameStick: Το gadget των 79 δολαρίων που υπόσχεται να βάλει το gaming σε μία μεγάλη οθόνη στην τσέπη σου

    Η Ouya, η παιχνιδοκονσόλα των “99 δολαρίων” που συζητήθηκε όσα λίγα gadget που έχουν ζητήσει χρηματοδότηση από το Kickstarter φαίνεται πως αποκτά ανταγωνιστή…

    Και το όνομα αυτού GameStick, κοστίζει 79 δολάρια και είναι ένα “φλασάκι” που φιλοδοξεί να πάρει τη θέση του κάτω από την τηλεόρασή σας και να σας κάνει να απολαμβάνετε τα αγαπημένα σας παιχνίδια.

    Το GameStick αποτελεί ένα project που ζητάει και αυτό τη χρηματοδότηση του KickStarter. Βασίζεται, όπως και η κονσόλα Ouya, στο Android, ενώ φαίνεται να διαθέτει παρόμοιο interface, αλλά και να είναι ανοικτό στους developers ώστε να δημιουργήσουν για το GameStick τους δικούς τους τίτλους με ιδιαίτερη ευκολία.

    Το μέγεθός του είναι πραγματικά λιλιπούτειο, μοιάζοντας με ένα flash drive -το οποίο διαθέτει HDMI connector και Bluetooth συνδεσιμότητα- και σας δίνει τη δυνατότητα να το έχετε παντού μαζί σας ακόμη και στα ταξίδια σας.

    Ενσωματώνει επεξεργαστή Amlogic 8726 MX (πρόκειται για ένα διπύρηνο Cortex A9 chip στο 1.5GHz μαζί με διπύρηνο GPU Mali 400 στα 400MHz), ενώ διαθέτει 1GB μνήμης και 8GB αποθηκευτικού χώρου. Υποστηρίζει ακόμη Bluetooth 4.0, ενώ ενσωματώνει Android στην έκδοση Jelly Bean. Μπορεί να συνδεθεί σε gamepads, ποντίκια και πληκτρολόγια και να υποστηρίξει έως και τέσσερις controllers.

    Ο επεξεργαστής του, που φαίνεται χαμηλότερος σε επιδόσεις από τον τετραπύρηνο Tegra 3 της Ouya φαίνεται, ότι επιλέχθηκε λόγω των απαιτήσεων ενέργειας και θερμότητας της συσκευής και της εξαιρετικά φορητής “φύσης” της.

    Το Gamestick φιλοδοξεί να διατεθεί τον Απρίλιο του 2013, με prototypes μοντέλα να είναι διαθέσιμα για τους πρώιμους χρηματοδότες το Μάρτιο.

    Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν πως θα τα καταφέρει να πιάσει τους στόχους του στο Kickstarter και μάλιστα με ιδιαίτερη ευκολία, έχοντας συγκεντρώσει ήδη 75.000 από τα 100.000 δολάρια που ζητάει ως χρηματοδότηση, 29 μέρες πριν τη λήξη του project.

    Μία άκρως υποσχόμενη λύση για κάθε gamer, που σίγουρα θα θέλαμε να δούμε σύντομα στην αγορά…

    Πηγή: Techcrunch

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles