BREAKING

Garmin Asus M10: Το επόμενο best seller;

«Άγνωστο» για μερικούς ή «το επόμενο best seller» για κάποιους άλλους, το Μ10 της Garmin Asus κάνει ότι περνά από το... λογισμικό του, για να κερδίσει τις εντυπώσεις.

Με την πρώτη (Garmin) να είναι πασίγνωστη για τις συσκευές πλοήγησης που διαθέτει και τη δεύτερη (Asus) για τα εξόχως εφοδιασμένα notebooks της, η συνεργασία των δύο εταιριών στον τομέα των κινητών τηλεφώνων, μόνο ως πολλά υποσχόμενη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Το nuvifone M10 φαίνεται πως επιβεβαιώνει όλα τα παραπάνω, αφού ενσωματώνει τα... «καλύτερα» και από τις δύο εταιρίες, έστω και αν δεν γνωρίζουμε πολλά για την αξιοπιστία του σαν συσκευή.
Βασισμένο στη νεότερη δυνατή (αλλά και πάλι παρωχημένη) έκδοση των Windows Mobile 6.5.3 Professional, το νεότερο smartphone της κοινοπραξίας βασίζεται στον κλασικό «επίπεδο» σχεδιασμό των περισσότερων touchphones της αγοράς. Η οθόνη του τεχνολογίας TFT αφής με ανάλυση 480x800 pixels και μέγεθος 3.5 ίντσες, διατηρεί το κλασσικό Honeycomb μενού των Windows Mobile αλλά και την αρχική τους οθόνη σαν βασικό UI της συσκευής (πολύ σωστή κατά τη γνώμη μας επιλογή). Το αξιόλογο smartphone παίρνει ζωή από έναν 600άρη επεξεργαστή της Qualcomm, ο οποίος εκμεταλλεύεται την τεράστια μνήμη RAM (512MB) αλλά και τον διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο (4GB flash drive), για να χαρίσει μια άνετη εμπειρία πλοήγησης στα μενού της συσκευής, αλλά και χρήσης των λειτουργιών της.
Κάτω ακριβώς από την TFT οθόνη διακρίνουμε τη... μόδα της εποχής, τρία πλήκτρα αφής δηλαδή, που κάνουν την εμφάνισή τους μόνο όταν ενεργοποιείται ο φωτισμός τους και επιτρέπουν τη διαχείριση κλήσεων, την πρόσβαση στα μενού των Windows Mobile κ.α.
Σχεδιασμένο για να δημιουργήσει «όνομα» και φήμη στην κοινοπραξία των Garmin & Asus, το Μ10 διαθέτει πλήρη 3G συμβατότητα, ενώ υποστηρίζει την HSDPA τεχνολογία για την πλοήγηση στο mobile Internet με τη βοήθεια του IE Mobile, αλλά και άλλων browsers, με την προσωπική μας επιλογή να είναι ο Opera Mobile. Τα Windows Mobile 6.5.3 αποδεικνύονται αρκετά –πλέον– φιλικά στη χρήση (με τη βοήθεια του «γρήγορου» επεξεργαστή φυσικά), δυστυχώς όμως αρνητική εντύπωση θα δημιουργήσει η γνωστή γραφίδα, που θα βρούμε τοποθετημένη στο πλάι της συσκευής, να μας θυμίζει το μακρινό παρελθόν των Windows Mobile της Microsoft. Το αν θα τη χρησιμοποιήσετε εξαρτάται από εσάς, είναι αλήθεια όμως ότι σε λίγες περιπτώσεις θα αισθανθείτε την ανάγκη να την φέρετε στο προσκήνιο.
Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του Μ10 μπορούμε να αναφέρουμε επίσης την υποστήριξη για τη λειτουργία WLAN, τη δυνατότητα ανταλλαγής δεδομένων με άλλες συσκευές μέσω Bluetooth 2.0, την USB 2.0 θύρα για συγχρονισμό με την εφαρμογή ActiveSync κ.α. Δικαιώνοντας το όνομα ενός από τους κατασκευαστές της, η συσκευή διαθέτει GPS δέκτη αλλά και την ομώνυμη εφαρμογή από την Garmin, με ικανοποιητική κάλυψη οδών στη χώρα μας, ενώ είναι συμβατή με SMS, MMS, Email, ΙΜ και Push μηνύματα, τα οποία θα ανταλλάξετε με γνωστούς ή φίλους. Ένας αισθητήρας περιστροφής τέλος, αναλαμβάνει τη διαχείριση συγκεκριμένων λειτουργιών του μοντέλου, ανάλογα με την κίνησή του, ενώ το σύνολο των λειτουργιών του συμπληρώνουν κλασσικές δυνατότητες όπως φωνητικές εντολές/κλήσεις, υπενθυμίσεις, εφαρμογές για χρήση αρχείων Office κ.α. Το μεταλλικό εξόγκωμα στο κάτω μέρος της συσκευής, δείχνει και είναι υπερβολικό, προσφέρει όμως εντυπωσιακά επίπεδα λήψης στον GPS δέκτη του. Οι… της Garmin με λίγα λόγια, ξέρουν πολλά περισσότερα από εμάς.

Επηρεασμένη και αυτή από τη γνωστή «ασθένεια» των Windows Mobile που τυραννά εδώ και χρόνια τα smartphones της Microsoft, η ψηφιακή κάμερα του Μ10 έχει ανάλυση 5 MPixels, επιτρέπει τη λήψη φωτογραφιών με αυτόματη εστίαση, αλλά υστερεί στην ευκρίνεια και την ποιότητά τους. Η geotagging υποστήριξη και η λειτουργία αναγνώρισης χαμόγελου βοηθούν τη συνολική της εικόνα, όχι όμως αρκετά για να μας κάνουν να το δούμε σαν camera phone επιδόσεων.

Ακολουθώντας τις προτροπές των χρηστών για βελτίωση της ευχρηστίας των μενού, από την εποχή που τα Windows Mobile 6.5 έκαναν την εμφάνισή τους, η Microsoft εφοδίασε τη συσκευή με χρήσιμες συντομεύσεις τοποθετημένες στο κάτω μέρος της οθόνης αφής. Σκοπός τους είναι να επιτρέπουν την πλοήγηση στο UI, τη μετάβαση ένα «επίπεδο» πίσω, την άμεση πρόσβαση στο μενού των Ρυθμίσεων της συσκευής, την ενεργοποίηση προεπιλεγμένων λειτουργιών των Windows Mobile 6.5.3 Professional κ.α..

24 ώρες μαζί του:
UP:
• Άνετα και «ανάλαφρα» τα Windows Mobile
• Δυνατό ηχείο, υψηλής πιστότητας
• Αν και TFT τεχνολογίας, η οθόνη εκπλήσσει!
• Με τόση μνήμη, τι να την κάνεις την microSD;
• Στιβαρό στην κατασκευή, πείθει...

DOWN:
• Γραφίδα; Τι είναι αυτό και τι κάνει σε κινητό;
• Η εξωτερική εμφάνιση, θέλει βελτίωση
• Να έχετε το φορτιστή από κοντά, θα χρειαστεί
• Καμία βιντεοκλήση θα κάνουμε;

Ο ειδικός είπε: Μπορεί να είναι άγνωστο στον πολύ κόσμο, σίγουρα όμως έχει όλα όσα χρειάζονται για να γίνει διάσημο με εξαίρεση ίσως την έκδοση των Windows Mobile που «φοράει»…

... και έβαλε: 8

SPECS
OS Microsoft Windows Mobile 6.5.3 Professional
Επεξεργαστής Qualcomm 7227 600 MHz
Μνήμη 4 GB εσωτερική, 512MB RAM, 512MB ROM, microSD
Οθόνη 3,5’’, TFT αφής, 480x800 pixels
Κάμερα 5 MPixels, αυτόματη εστίαση
Αυτονομία 600 ώρες αναμονή, 480 λεπτά ομιλία
Διαστάσεις 116x58x14,3 χιλ. Βάρος 138 γρ.

http://www.garminasus.com/

Ακολουθήστε το digitallife.gr στο Google News

0 Comment