17.7 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
More

    Garmin Fenix 5S Hands-On Review: «Ιδανικό για προπόνηση, περιπέτεια και… στυλ»!

    Η Garmin είναι μία εταιρεία που δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς έχει δημιουργήσει τη δική της «παράδοση» στον τομέα των activity / fitness smartwatches και trackers. Μάλιστα, η τεχνογνωσία της Garmin της δίνει τη δυνατότητα να συνδυάζει με άψογο τρόπο τις δυνατότητες ενός smartwatch με τις λειτουργίες ενός activity tracker, δημιουργώντας πολυτελή προϊόντα που διακρίνονται για τα ανεπτυγμένα high-end τεχνικά χαρακτηριστικά τους και για το μοναδικό σχεδιασμό τους. Αυτή είναι η φιλοσοφία που διέπει το πολυτελές Fenix 5S, ένα smartwatch / activity / fitness tracker που δημιουργήθηκε για να καλύψει όλους τους fans των wearables και κυρίως εκείνους τους χρήστες που έχουν σαν κύριο στόχο τους ένα πιο ποιοτικό και fit τρόπο ζωής, ενώ δεν γίνεται να παραλείψουμε του χρήστες που λατρεύουν την περιπέτεια και τα extreme sports… Για να δούμε όμως με περισσότερη λεπτομέρεια τους λόγους που το Fenix 5S θα πρέπει να θεωρείται ως ο απόλυτος wearable σύντροφος σας…

    Garmin Fenix 5S (1)

    Endless Possibilities…

    Βγάζοντας το Garmin Fenix 5S από την πολυτελή συσκευασία του, ο premium high-end χαρακτήρας του φαίνεται από την πρώτη κιόλας στιγμή που το αντικρίζεις. Οι προτάσεις της Garmin διακρίνονται παραδοσιακά για την απίστευτα ποιοτική και ανθεκτική κατασκευή, καθώς διαθέτουν στεφάνη, πλήκτρα και πλάτη από ανοξείδωτο ατσάλι, οθόνη υψηλής ανάλυσης, ενώ παράλληλα προσφέρουν τη δυνατότητα για αλλαγή στα λουράκια από σιλικόνη.

    Garmin Fenix 5S (7)

    Για αυτό και το Fenix 5S δεν θα μπορούσε να αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα, με το ατσάλινο περίβλημα του να συνδυάζεται άψογα με τα στιβαρά physical buttons που εξασφαλίζουν ευκολία πλοήγησης στα πολυποίκιλα menus. Πραγματικά, η αίσθηση που σου αφήνει το Fenix 5S είναι ότι έχει δημιουργηθεί για να αντέχει κυριολεκτικά τα πάντα, χωρίς παράλληλα να «χάνει» στον τομέα του design.

    Garmin Fenix 5S (10)

    Όσον αφορά την transflective οθόνη των 1.2 ιντσών με ανάλυση στα 240×240 pixels (που επιτρέπει την καλύτερη θέαση της οθόνης κάτω από την ηλιακή ακτινοβολία) αυτή είναι πλαισιωμένη με ζαφείρι και πανίσχυρο ανοξείδωτο ατσαλένιο σκελετό που δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις για το υψηλό επίπεδο αντοχής που προσφέρει. Φυσικά, το Fenix 5S δεν θα μπορούσε παρά να είναι αδιάβροχο, φτάνοντας ακόμη και τα 100 μέτρα βάθος!

    Garmin Fenix 5S (13)

    To βασικότερο πλεονέκτημα της high-end wearable πρότασης της Garmin είναι ότι προσφέρει πραγματικά αμέτρητες δυνατότητες, καθώς στο εσωτερικό του «κατοικούν» δεκάδες σένσορες, οι οποίοι μπορούν να καλύψουν σχεδόν τα… πάντα! Έτσι το Garmin Fenix 5S διαθέτει (πάρτε βαθιά ανάσα): Πυξίδα 3 αξόνων με γυροσκόπιο, επιταχυνσιόμετρο, βηματόμετρο, αλτίμετρο, μετρητή καρδιακών παλμών, σένσορα μέτρησης της θερμοκρασίας περιβάλλοντος, ενσωματωμένο GPS (με υποστήριξη GLONASS), ορειβατικούς αισθητήρες, σένσορα που καταγράφει το οξυγόνο που καταναλώνει ο χρήστης, ακόμη και καταγραφή της απόδοσης σας σε αθλητικό πρόγραμμα ανοικτής θαλάσσης! Αναμφίβολα, οι επιλογές που προσφέρει η πρόταση της Garmin… δεν τελειώνουν ποτέ και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα καλύψουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς!

    Garmin Fenix 5S (9)

    Σε αυτό το σημείο, αξίζει να σημειώσουμε ότι η αυτονομία του μπορεί να ξεπεράσει τις 2 εβδομάδες (σε οικονομική λειτουργία Smart Mode), ενώ ένα από τα πιο δυνατά του ατού είναι οι υψηλές δυνατότητες παραμετροποιήσης, δίνοντας τη δυνατότητα στον εκάστοτε χρήστη να προσαρμόζει το wearable της Garmin όπως εκείνος επιθυμεί, σύμφωνα πάντοτε με τις ανάγκες του. Τέλος, όπως όλα τα smartwatches έτσι και το Fenix 5S μπορεί να λαμβάνει notificationsειδοποιήσεις από το smartphone σας, αρκεί να κατεβάσετε το ειδικό Connect app που έχει δημιουργηθεί από την Garmin.

    Garmin Fenix 5S (4)

    Ο απόλυτος wearable σύντροφος!

    Δεν σας κρύβουμε ότι η πρόταση της Garmin μας ενθουσίασε, καθώς είναι εμφανές ότι το σχεδιαστικό team της αμερικανικής εταιρείας κατάφερε να ενσωματώσει στη σειρά Fenix κυριολεκτικά ότι υπάρχει και δεν υπάρχει! Αν και η τιμή του είναι σχετικά υψηλή (στα 599 ευρώ το 5S), ωστόσο εάν αναζητάτε το πληρέστερο smartwatch / activity tracker της αγοράς, το μόνο σίγουρο είναι ότι η λύση της Garmin θα σας αποζημιώσει και με το παραπάνω, καθώς και το παραμικρό cent που θα δαπανήσετε για αυτό αν μη τι άλλο θα πιάσει τόπο!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles