16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Gartner: Συνεχίζεται η πτωτική πορεία της αγοράς των ηλεκτρονικών υπολογιστών

    Η αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών αντιμετωπίζει αρκετές δυσκολίες το τελευταίο διάστημα. Σύμφωνα με την γνωστή εταιρεία ερευνών Gartner, η παγκόσμια διάθεση ηλεκτρονικών υπολογιστών σημείωσε πτώση 5,7% το τρίτο τρίμηνο του έτους και διαμορφώθηκε στις 68,9 εκατομμύρια μονάδες. Πρόκειται για το όγδοο συνεχόμενο τρίμηνο πτωτικής πορείας, η μεγαλύτερη σε διάρκεια πτώση στην ιστορία της βιομηχανίας.

    pc

    Η Gartner αναφέρει ότι η αιτία αυτής της πτωτικής πορείας είναι η μειωμένη ζήτηση που καταγράφεται σε αναδυόμενες αγορές. Ωστόσο όμως το πρόβλημα έχει βαθύτερες ρίζες. Πλέον, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές δεν αποτελούν προτεραιότητα για την πλειονότητα των χρηστών και επομένως δεν νιώθουν την ανάγκη να προβούν στην αναβάθμισή τους, όπως συνήθιζαν παλαιότερα. Άλλοι ίσως να μην αναβαθμίσουν ποτέ ξανά με ένα νέο PC, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Gartner.

    Οι φορητές συσκευές και ειδικότερα τα smartphones ευθύνονται κατά κύριο λόγο για μια τέτοια απόφαση των χρηστών. Η ανάπτυξη και η διείσδυση που έχει παρατηρηθεί στην αγορά, καθώς και το γεγονός ότι επιτελούν ένα πλήθος διεργασιών, τα έχει τοποθετήσει στη κορυφή των προτιμήσεων των καταναλωτών. Άλλωστε, η ίδια η Apple προωθεί τη δική της σειρά tablets, iPad Pro, ως επάξιο αντικαταστάτη των laptops.

    Οι κατασκευαστές είναι αυτοί οι οποίοι βιώνουν τα αποτελέσματα αυτών των εξελίξεων, με πολλές εταιρείες, όπως η HP, Dell και Asus, να σημειώνουν μονοψήφια ανάπτυξη, με την Acer, Apple και Lenovo να σημειώνουν πτώση και μάλιστα, διψήφια. Να σημειωθεί ότι η ανάπτυξη που σημείωναν κάποιοι οφειλόταν κυρίως στην καλή πορεία των 2-in-1 συσκευών και στις καλές πωλήσεις των συγκεκριμένων συσκευών στις ΗΠΑ. Παράλληλα, τα notebooks έχουν αποδειχθεί ελκυστικά για την αγορά, ως ένας καλός αντικαταστάτης ενός χαλασμένου ηλεκτρονικού υπολογιστή.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles