18.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Φωτογραφηθείτε με τον Καρυοθραύστη του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία και… κερδίστε εισιτήρια για την παράσταση!

    Την περίοδο των Χριστουγέννων, για όσους γνωρίζουν, ο Καρυοθραύστης στολίζει την είσοδο του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία. Φέτος, με αφορμή την παράσταση του μπαλέτου “Ο Καρυοθραύστης”, η Εθνική Λυρική Σκηνή και το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, προσκαλούν μικρούς και μεγάλους να φωτογραφηθούν με τον GB Nutcracker που βρίσκεται στην είσοδο του ξενοδοχείου και οι καλύτερες φωτογραφίες θα κερδίσουν εισιτήρια για την παράσταση. Όσοι θελετε να συμμετάσχετε στον διαγωνισμό, μπορείτε να επισκευτείτε το Christmas Desk στο lobby του ξενοδοχείου από τη 1 έως στις 11 Δεκεμβρίου!

    Ο Καρυοθραύστης του Τσαϊκόφσκι, είναι ένα από τα πιο διάσημα μπαλέτα όλων των εποχών, και με αυτή την παράσταση ξεκινά η καλλιτεχνική περίοδος 2012-13 για το μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, σε χορογραφία του Ρενάτο Τζανέλλα και μουσική διεύθυνση των Γιάρι Χαιμαιλαίινεν και Γιώργου Βράνου. Ο Καρυοθραύστης δικαίως θεωρείται ένα από τα δημοφιλέστερα μπαλέτα για τη συναισθηματική δύναμη και την θεατρικότητα της μουσικής του Τσαϊκόφσκι που μαγεύουν το κοινό.

    Η συγκεκριμένη παραγωγή πρωτοπαρουσιάστηκε το 2000 στην Κρατική Όπερα της Βιέννης, σε χορογραφία Ρενάτο Τζανέλλα. Ο Τζανέλλα χορογράφησε φέτος εκ νέου τον Καρυοθραύστη ειδικά για το μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, σε μια εντυπωσιακή παραγωγή που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

    Στον Καρυοθραύστη, την ομορφότερη ιστορία των Χριστουγέννων, τα όρια μεταξύ της πραγματικότητας και του ονείρου είναι δυσδιάκριτα. Το θρυλικό μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι, θα παρουσιαστεί μαζί με μέρος της μουσικής από την Εισαγωγή – Φαντασία Ρωμαίος και Ιουλιέττα, επίσης του Τσαϊκόφσκι. Στη νέα παραγωγή του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η χορογραφία εστιάζει στο όνειρο της Κλάρας, που αποδεικνύεται μια δραματική διαδικασία ενηλικίωσης μέσα από την αγάπη και τον φόβο.

    Τα εντυπωσιακά σκηνικά και τα κοστούμια της παραγωγής έχει σχεδιάσει ο διακεκριμένος σκηνογράφος Κριστόφ Κρέμερ, ο οποίος έχει συνεργαστεί με σημαντικά λυρικά θέατρα και φεστιβάλ όπως η Κρατική Όπερα της Βιέννης, Κρατική Όπερα Δρέσδης, Φεστιβάλ Μπρέγκεντς, Γερμανική Όπερα Ρήνου, Θέατρο των Ανακτόρων Μονάχου, Κρατικό Θέατρο Βισμπάντεν κ.α.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles