13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Geeksphone Revolution: ένα smartphone με Firefox OS και Android, μαζί!

    Οι Ισπανοί τρολλάρουν και το κάνουν καλά . Η απίθανα μικρή εταιρεία που κατασκεύασε το πρώτο Firefox OS smartphone για developers, ανακοινώνει ότι ετοιμάζει το Geeksphone Revolution, το πρώτο smartphone που θα «τρέχει» Android και Firefox OS, ταυτόχρονα.

    Η Geeksphone δεν ήταν μέχρι πρότινος, τίποτα παραπάνω από ένα start up. Με έδρα στην Ισπανία, σχεδίαζε και κατασκεύαζε (με outsourcing) χαμηλών προδιαγραφών Android τηλέφωνα για την κοινότητα του open source. Πριν λίγο καιρό, έκανε την έκπληξη και παρουσίασε εξίσου χαμηλών προδιαγραφών και πολύ οικονομικών Firefox OS smartphones, τα Peak και Peak+. Τώρα, ανακοινώνει πως θα κυκλοφορήσει στην θέση του Peak+, το Revolution, ένα high end smartphone, που θα μπορεί να «τρέχει», είτε Firefox OS, είτε Android. 2 σε 1.

    Geeksphone_Revolution_Screen_shot

    Πολλές λεπτομέρειες για το Geeksphone Revolution δεν έχουν γίνει γνωστές. Το μόνο που έχει γίνει γνωστό είναι πως όσοι είχαν μπει στη διαδικασία να προ-παραγγείλουν το Peak+, τους δίνεται η δυνατότητα να το αντικαταστήσουν με το Revolution, για δύο λόγους. Και γιατί η Geeksphone φαίνεται να βρήκε την χρυσή συνταγή ώστε να μπορεί να λειτουργεί και τα δύο λειτουργικά στην ίδια συσκευή, αλλά και γιατί το Peak+ αποδείχτηκε μία… αποτυχία.

    Βλέπετε, μετά την διάθεση του πρώτου Peak τον περασμένο Απρίλιο, στην τιμή των 99 ευρώ, η εταιρεία σταμάτησε την παραγωγή του και έδινε την δυνατότητα να προ-παραγγείλει κανείς το Peak+, σε τιμή 149 ευρώ. Ενώ η παράδοση των τηλεφώνων ήταν να γίνει αρχικά τον Σεπτέμβριο, η Ισπανική εταιρεία μετέφερε την αναμενόμενη ημερομηνία παράδοσης τον Ιανουάριο, αλλά φαίνεται πως η συμφωνία της με την Κινεζική Cellon, δεν προχώρησε στο παραμικρό. Έτσι, προκειμένου να ικανοποιήσει όλους εκείνους που είχαν προπαραγγείλει το Peak+ και δεν θα το παραλάβουν ποτέ, τους προσφέρεται το νέο Revolution, στην ίδια τιμή, τα 149 ευρώ, αν θέλουν. Αλλιώς, παίρνουν τα χρήματά τους πίσω.

    Τα στελέχη της Geeksphone λένε για το Revolution ότι θα μπορεί να το παραγγείλει κανείς, είτε με Firefox OS, είτε με Android, αλλά οι πιο έμπειροι χρήστες, θα μπορούν να ζητήσουν να εγκατασταθεί μία ROM στο Android, για να μπορούν να χρησιμοποιούν και το λειτουργικό της Mozilla.

    Το μόνο που έχουμε να σας δείξουμε από το Geeksphone Revolution είναι ένα teaser website, το οποίο όμως, δεν μας λέει και πολλές λεπτομέρειες για τα specs της νέας συσκευής. Θα τις αναμένουμε πάντως, με τρομερό ενδιαφέρον…

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles