15.9 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    GeForce GTX 1080, τo νέο «κτήνος» της NVIDIA παρουσιάστηκε και είναι το «όνειρο» κάθε gamer!

    Η NVIDIA γνωρίζει πολύ καλά πώς να ταράζει τα λιμνάζοντα ύδατα του κόσμου των high-end καρτών γραφικών, καθώς στο πλαίσιο ενός ειδικού event που έλαβε χώρα στο Texas, o CEO της γνωστής εταιρείας παρουσίασε για πρώτη φορά στο κοινό την GTX 1080, την πρώτη κάρτα γραφικών η οποία θα βασίζεται στον πυρήνα Pascal και που αποτελεί ουσιαστικά την «διάδοχο» των GPU΄s με πυρήνα Maxwell.

    nvidia-geforce-gtx-1080-3QtrFrontLeft-1024x770

    Σύμφωνα με τον CEO της NVIDIA, Jen-Hsun Huang, η GeForce GTX 1080 είναι πολύ πιο γρήγορη από την Titan X (η οποία αυτή τη στιγμή είναι η ταχύτερη κάρτα της γνωστής εταιρείας) και μάλιστα θα διατίθεται σε πολύ χαμηλότερη τιμή σε σύγκριση με τον high-end προκάτοχο της (600 αντί 1000 δολαρίων) και καταναλώνει τρεις φορές λιγότερη ενέργεια. Όπως χαρακτηριστικά αποκάλυψε ο κ. Huang στο event παρουσίαση της GeForce GTX 1080, η νέα GPU (που στηρίζεται στην FinFET τεχνολογία κατασκευής στα 16mm) είναι ακόμη πιο γρήγορη από δύο GTX 980 σε διάταξη SLI και όπως έγινε γνωστό το budget που δόθηκε για την ανάπτυξη της στο τμήμα R&D της NVIDIA ξεπέρασε τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια!

    nvidia-geforce-gtx-1080-3QtrTopLeft

    Για την NVIDIA, η GeForce GTX αποτελεί το «όνειρο» κάθε απαιτητικού gamer και για να αποδείξει τη τεράστια δυναμική της, παρουσίασε ένα demo του Paragon σε maximum settings, το οποίο φανέρωσε ότι η κάρτα έτρεχε στα 2.1GHz και η μνήμη της στα 5.5GHz. Επιπλέον, το νέο μικρό «τερατάκι» της NVIDIA θα υποστηρίζει τη τεχνολογία simultaneous multi-projection, η οποία βοηθάει ώστε τα σύγχρονα games να μην εμφανίζουν distortion σε τριπλό monitor setup ή σε οθόνες ultra-wide 21×9. Επίσης, η συγκεκριμένη τεχνολογία βοηθάει σημαντικά και στην καλύτερη απόδοση του virtual reality. Μιλώντας σε ένα πιο τεχνικό επίπεδο, η 1080 θα παράγει 9 teraflops και θα έρχεται με 8GB VRAM (θα χρησιμοποιώντας την φρέσκια GDDR5X RAM).

    nvidia-geforce-gtx-1080-stylized-bodyRightClear

    Η GeForce GTX 1080 θα είναι διαθέσιμη στις 27 Μαΐου με τιμή στα 599$ και δεν θα είναι η μόνη, καθώς αναμένεται και ένα πιο… «mid-range» μοντέλο, η GTX 1070 (379$) η οποία θα κάνει την εμφάνιση της στις 10 Ιουνίου και σίγουρα θα αποτελέσει μία καλύτερη και πιο value for money λύση για τον μέσο gamer. Μάλιστα, με την AMD να αναπτύσσει τη νέα της πρόταση (που φέρει την κωδική ονομασία: Polaris), δε χωράει αμφιβολία ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι «καυτοί» στον κόσμο των high-end καρτών γραφικών!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles