19.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    GeForce GTX 960. Κυκλοφορεί η πανίσχυρη «value for money» κάρτα της Nvidia!

    Η Nvidia εδώ και μερικούς μήνες έχει περάσει στην εποχή των καρτών γραφικών που βασίζονται στον εξελιγμένο πυρήνα Maxwell, με τις Nvidia GTX 970 και GTX 980 να αποτελούν αυτή τη στιγμή την αιχμή του δόρατος της τεχνολογίας. Ωστόσο, παρόλο που οι επιδόσεις τους είναι κορυφαίες, έρχονται και με το ανάλογο κόστος, καθώς οι high-end users καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στο τσέπη για να τις αγοράσουν.

    GTX 960_1

    Η Nvidia ακολουθώντας την προσφιλή της τακτική όμως δεν ξεχνάει τους PC gamers που αναζητούν μία πιο οικονομικά προσιτή λύση, για αυτό και ρίχνει στην αγορά την πιο budget-friendly κάρτα γραφικών που βασίζεται στον πυρήνα Maxwell, καθώς η GTX 960 πρόκειται ουσιαστικά για μία mid-range πρόταση, η οποία επιχειρεί να γεμίσει το κενό ανάμεσα στην υψηλή και στην μεσαία κατηγορία. Με τιμή που κυμαίνεται κοντά στα 200 ευρώ, η GTX 960 είναι σχεδιασμένη ώστε να προσφέρει διπλάσιες επιδόσεις σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά καρτών γραφικών, ελαττώνοντας παράλληλα κατά πολύ την ενεργειακή κατανάλωση. Όσον αφορά τα tech specs της, η GTX 960 διαθέτει 1.024 CUDA cores με συχνότητα ρολογιού που φτάνει υπό κανονικές συνθήκες το 1.1GHz και με boost τα 1.5GHz. Σύμφωνα με τους υπευθύνους της Nvidia, η budget-friendly GTX 960 υπολογίζεται ότι είναι 1.6 φορές πιο γρήγορη από την GTX 660 και «απορροφάει» μόλις 120Watts σε σύγκριση με τα 140Watts που απαιτούσε από το τροφοδοτικό ο πρόγονος της. Μάλιστα, οι πρώτες μετρήσεις εμφανίζουν την GTX 960 να μπορεί άνετα να πιάσει 60fps σε ανάλυση 1920×1080 pixels, ακόμη και σε νεότερους τίτλους.

    Συνδυάζοντας επιδόσεις και χαμηλή τιμή, η GeForce GTX 960 διεκδικεί τον τίτλο της απόλυτης «value for money» πρότασης και είμαστε βέβαιοι ότι θα καταφέρει να κλέψει τις καρδιές των απαιτητικών PC gamers, οι οποίοι δεν χρειάζεται πλέον να δαπανήσουν μία μικρή περιουσία για να απολαύσουν τα αγαπημένα τους games εντελώς lag-free.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles