20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Γεύση από το… μέλλον, μας προσφέρει η Huawei με τα Wi-Fi 6 ασύρματα εργοστάσια!

    Η ασύρματη σύνδεση που παρέχεται σήμερα μέσω του Wi-Fi 6 της Huawei δεν αποτελεί απλά μια επιτυχημένη εφαρμογή, αλλά προχωράει στον ψηφιακό μετασχηματισμό των εργοστασίων ενισχύοντας την ευελιξία τους. Από την απρόσκοπτη σύνδεση χιλιάδων έξυπνων αισθητήρων με τη μορφή συσκευών Internet of Things (IoT) έως την ενεργοποίηση αυτόνομων οχημάτων που παρέχουν εξαρτήματα και εκτελούν εργασίες αυτόνομα, ένα πλήρως ασύρματο δίκτυο αποτελεί πλέον μια πραγματικότητα.

    Σε σχέση με το παρελθόν, η διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι τα ποιοτικά δίκτυα Wi-Fi 6 μπορούν να υποστηρίξουν ένα μεγαλύτερο αριθμό συσκευών ενώ παράλληλα παρέχουν ασφαλή και υψηλής απόδοσης σύνδεση σε μεγαλύτερη έκταση. Εξίσου σημαντική, είναι και η ευκολία εγκατάστασης και συντήρησης. Επιπλέον, σε αντίθεση με το παρελθόν, τα σημερινά ασύρματα τοπικά δίκτυα (LAN) που παρέχονται μέσω Wi-Fi 6 ξεπερνούν γνωστά ζητήματα όπως το εύρος ζώνης, την περιαγωγή, το latency και τη συνεχή κάλυψη αντί απλώς να τα επιδιορθώνουν μέσω «best-effort» συνδέσεων.

    Tο Wi-Fi 6 αποτελεί πλέον μεγάλο μέρος της σύγχρονης ασύρματης πρόσβασης σε πολλές εγκαταστάσεις. Απαιτείται ωστόσο, έξυπνη και λειτουργική διαχείριση ώστε να βελτιωθεί η εμπειρία των χρηστών παρέχοντας παράλληλα ασφάλεια από κάθε είδους απειλής κυβερνοασφάλειας.

    Ψηφιακός Μετασχηματισμός

    Αυτό ακριβώς παρέχουν οι CloudCampus λύσεις της Huawei σε επιχειρήσεις που επιδιώκουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό των εργοστασίων τους με ασύρματο δίκτυο. Οι περιπτώσεις χρήσης ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό, αλλά υπάρχουν αρκετές με παρόμοια χαρακτηριστικά που υλοποιούνται συχνά.

    Οι έξυπνοι αισθητήρες IoT μπορούν να αναπτυχθούν ασύρματα ώστε να υποστηρίξουν και το επιτυχημένο Asset Management σε ένα εργοστάσιο αξίας εκατομμυρίων δολαρίων. Ένα σύγχρονο δίκτυο Wi-Fi προσφέρει χαμηλό latency ώστε να εντοπίζει όλα τα στοιχεία του εργοστασίου σε πραγματικό χρόνο. Μια δεύτερη περίπτωση χρήσης, είναι η αποφυγή καθυστερήσεων που μπορούν να προκαλέσουν οι ενσύρματες συνδέσεις, οι οποίες συχνά υποφέρουν από προβλήματα κακής διαχείρισης, όπως σε περιπτώσεις που οι χρήστες κατά λάθος αποσυνδέονται. Επιπλέον, υπάρχει η περίπτωση χρήσης που αφορά στα αυτοματοποιημένα οχήματα (AGVs), τα οποία συνήθως χρησιμοποιούνται για τη γρήγορη και ασφαλή διανομή υλικoύ σε ένα εργοστάσιο. Με τον αυτόματο και έξυπνο έλεγχο ενός δικτύου Wi-Fi, οι επιχειρήσεις μπορούν να ενισχύσουν την παραγωγικότητα. Στο μέλλον, ένα περιβάλλον επαυξημένης ή εικονικής πραγματικότητας (VR) θα επέτρεπε στους χειριστές να αξιοποιήσουν ένα δίκτυο Wi-Fi με χαμηλότερο latency και πιο γρήγορο ώστε να εξασφαλίζεται γρήγορα απομακρυσμένη βοήθεια ή ακόμη και έλεγχος εξοπλισμού εξ ’αποστάσεως.

    Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, η Ηuawei προσφέρει μέσω του εξοπλισμού AirEngine Wi-Fi 6 της Huawei την ταχύτερη απόδοση στον κλάδο. Τα spatial streams του είναι 1,5 φορές περισσότερα του μέσου όρου του κλάδου ενώ το εύρος ζώνης συχνοτήτων είναι διπλάσιο από το μέσο όρο του κλάδου. Οι δοκιμές δείχνουν ότι η πραγματική του απόδοση φτάνει τα 5,6Gbps, που σημαίνει ότι μπορεί να προσφέρει την ίδια εμπειρία με τα ενσύρματα δίκτυα, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις εύρους ζώνης των υπηρεσιών VR και 4K σε σενάρια υψηλής πυκνότητας.

    Εξίσου σημαντική είναι η σταθερή κάλυψη. Ο εξοπλισμός του AirEngine Wi-Fi 6 της Huawei διαθέτει έξυπνες κεραίες διπλής συχνότητας και αλγορίθμους MIMO τροφοδοτούμενους με 5G. Με αυτό, μπορεί να διπλασιάσει την ισχύ του σήματος στην ίδια τοποθεσία, σε σύγκριση με τις πανκατευθυντικές κεραίες του κλάδου. Επίσης, αυξάνει την απόσταση κάλυψης κατά 20%.

    Τα σήματα μπορούν πλέον να περάσουν από έναν ακόμη τοίχο χωρίς να μειώνεται η ποιότητα. Αυτό συνδυάζεται με έναν αλγόριθμο επιλογής κατεύθυνσης σήματος για την επίτευξη ευέλικτης κάλυψης σήματος αλλά και για να επιτρέπει στα σήματα Wi-Fi να κινούνται μαζί με τους χρήστες. Το αποτέλεσμα; Καλή ποιότητα σήματος και μια μοναδική εμπειρία χρήσης ανά πάσα στιγμή και οπουδήποτε.

    Επιτυχημένες εφαρμογές Wi-Fi 6 της Huawei  

    Οι εφαρμογές Wi-Fi 6 της Huawei επιφέρουν πραγματικά επιτυχημένα αποτελέσματα. Στην Κινεζική SAIC Motor, τη μεγαλύτερη εταιρεία αυτοκινήτου της χώρας, τα Wi-Fi 6 access points (σημεία πρόσβασης) της Huawei συνέβαλαν στη βελτιστοποίηση της απόδοσης και στη μείωση του κόστους.

    Στα εργοστάσια της SAIC, όλα τα IoT endpoints (τελικά σημεία), όπως PLC με δυνατότητα Wi-Fi, ετικέτες αναγνώρισης υλικού RFID, ετικέτες στοιχείων και αισθητήρες, πρέπει να ανεβάζουν τα δεδομένα μέσω του εσωτερικού τους δικτύου. Σε μια τυπική περιοχή εργαστηρίου περισσότερα από 1.600 IoT endpoints πρέπει να συνδεθούν. Αυτά τα IoT endpoints συμμορφώνονται με διαφορετικά πρωτόκολλα IoT. Η λύση σε αυτό προκύπτει με τη μορφή μιας ένωσης μεταξύ Wi-Fi και IoT.

    Συγκεκριμένα, τα Wi-Fi 6 access points της Huawei λειτουργούν με ενσωματωμένες ή εξωτερικές κάρτες IoT για την υποστήριξη πρωτοκόλλων IoT όπως το BLE, το RFID και το ZigBee. Μια ενοποιημένη πλατφόρμα διαχείρισης δικτύου έχει αναπτυχθεί για να παρέχει πρόσβαση σε μεγάλο αριθμό IoT endpoints, εφαρμόζοντας τους απαιτούμενους ελέγχους βάσει πολιτικής για ασφαλή είσοδο. Ανοιχτά APIs είναι διαθέσιμα για σύνδεση σε συστήματα τρίτων.

    Ένα άλλο εργοστάσιο που έχει επωφεληθεί από την υψηλή απόδοση Wi-Fi της Huawei είναι το Songshan Lake Digital Factory της Huawei, το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής για smartphone και εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών. Στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, μια μεγάλη αλλαγή παρατηρείται στη διαδικασία αυτόματης οπτικής επιθεώρησης (AOI) της γραμμής παραγωγής, η οποία περιλαμβάνει τη φωτογράφηση ενός προϊόντος και την αποστολή της σε έναν βιομηχανικό υπολογιστή για επιθεώρηση και έλεγχο ποιότητας.

    Αντικαθιστώντας την ενσύρματη σύνδεση με ασύρματη, η Huawei ελπίζει να συνδυάσει αυτούς τους υπολογιστικούς πόρους ώστε να μειώσει το κόστος. Ένα ασύρματο δίκτυο μπορεί να υποστηρίξει τη μετάδοση δεδομένων φωτογράφησης σε πραγματικό χρόνο, χωρίς την ανάγκη συμπίεσης δεδομένων από τους βιομηχανικούς υπολογιστές, έτσι οι υπολογιστές να μπορούν να εκτελούν περισσότερες εργασίες.

    Για να πραγματοποιηθεί αυτό, ωστόσο, απαιτείται περίπου 1 Gbps για κάθε 1000m2 επιφάνειας για μια uplink σύνδεση κάτι το οποίο επιτυγχάνεται μόνο με τον καλύτερο εξοπλισμό υψηλής πυκνότητας Wi-Fi. Αυτό, απαιτεί πολλαπλά access points και πολλαπλές συνδέσεις που προσφέρουν συνεχή κάλυψη.

    Τα πιο προηγμένα 16×16 MU-MIMO Wi-Fi 6 access points της Huawei είναι η απάντηση. Αυτά τα Wi-Fi 6 access points μπορούν να λειτουργήσουν σε εύρος ζώνης 160MHz για να παρέχουν εξαιρετικά γρήγορη ασύρματη πρόσβαση για την απαιτούμενη κάλυψη.

    Αναγνώριση

    Για τα παραπάνω επιτεύγματα το 2020, η Huawei βραβεύτηκε ως Best Enterprise Wi-Fi Network  από το Wireless Broadband Alliance (WBA), στο Wireless Global Congress, τον περασμένο Οκτώβριο. Η διάκριση, Best Enterprise Wi-Fi Network Award, αποτελεί ευρεία αναγνώριση των λύσεων που προσφέρει το AirEngine Wi-Fi 6 της Huawei σε επιχειρήσεις διεθνώς. Το βραβείο απονέμεται από μια ομάδα κριτών που αποτελείται από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες του τομέα, αναλυτές και δημοσιογράφους.

    “Οι λύσεις του δικτύου Campus της Huawei που τροφοδοτούνται από το AirEngine Wi-Fi 6 έχουν σημειώσει μια επιτυχής πορεία σε πολλές βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης, του δημοσίου τομέα καθώς και της βιομηχανικής παραγωγής”, δήλωσε ο Li Xing, Πρόεδρος Campus Network Domain της Huawei’s Data Communication Product Line.

    “Μακροπρόθεσμα, η Huawei θα συνεχίσει να διευρύνει το δίκτυο συνεργατών της διεθνώς, ώστε να παρέχει στους πελάτες της, λύσεις και υπηρεσίες κορυφαίας ποιότητας, βοηθώντας τους να επιταχύνουν τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό και να αντιμετωπίσουν επιτυχημένα τον ανταγωνισμό”, πρόσθεσε.

    Η λύση CloudCampus της Huawei καλύπτει όλες τις ανάγκες Wi-Fi 6 με το ασύρματο LAN AirEngine 6, με τη σειρά των NetEngine routers, με τη σειρά μεταγωγέων campus CloudEngine S, το iMaster NCE-CampusInsight Campus Network Analyzer κ.ά.

    Μάθετε περισσότερα

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles