17.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Γεύση από το «μέλλον» @MWC19 με τα Hololens 2 της Microsoft!

    Εδώ και αρκετό καιρό ακουγόταν ότι η Microsoft έχει στα σκαριά το επόμενο mixed-reality headset, το οποίο και τελικά παρουσιάστηκε στο ειδικό event που διοργάνωσε την Κυριακ 24/2 στη Βαρκελώνη.

    Hololens 2 (2)

    Σύμφωνα με τους υπευθύνους του κολοσσού των νέων τεχνολογιών και του computing θα αποτελεί ένα μεγάλο άλμα σε σύγκριση με τον προκάτοχο του! Τo HoloLens 2 διπλασιάζει το field of view του προκατόχου του, την ώρα που το degree of sight παραμένει στα 47 pixels. Αυτή η αλλαγή είναι σαν να γίνεται ένα άλμα από μία τηλεόραση με ανάλυση στα 720p σε μία TV με οθόνη στα 2Κ! Όπως έγινε γνωστό, το Microsoft Hololens 2 θα μπορεί να ακολουθεί την ίριδα των ματιών μας με ακόμη πιο αποτελεσματικό τρόπο, ενώ φυσικά θα υποστηρίζει το Windows Hello.

    Hololens 2 (4)

    Οι ευχάριστες “tech εκπλήξεις” βέβαια που ενσωματώνει το Hololens 2 δεν σταματούν εδώ, καθώς διαθέτει έναν time-of-flight depth σένσορα, ο οποίος μπορεί να συνδυαστεί με ορισμένους αλγορίθμους έτσι ώστε να μην απαιτείται η χρήση controllers, αφήνοντας τα χέρια του χρήστη του ελεύθερα. Σε ότι έχει να κάνει με την ποιότητα κατασκευής, το νέο headset της Microsoft έρχεται με υλικά που βασίζονται στο ανθρακόνημα, έτσι ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο ελαφρύ γίνεται, ενώ υπάρχει και μία δέσμη που συγκρατεί καλύτερα το headband. Αν και αποτελεί ένα ομολογουμένως εντυπωσιακό gadget υψηλής τεχνολογίας, η Microsoft σε αυτή τη φάση στοχεύει τους επαγγελματίες περισσότερο και είναι άγνωστο εάν αυτή η εντυπωσιακή τεχνολογία κάποια στιγμή θα περάσει και στο ευρύ κοινό.

    Hololens 2 (3)
    Το Hololens 2 είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στο 2019 σε συγκεκριμένες αγορές και θα είναι κομματάκι… ακριβό, καθώς θα στοιχίζει κοντά στα 3500$. Όπως και να ‘χει πάντως δε γίνεται να μην το θαυμάσεις…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles