BREAKING

General Mobile GM 6D hands-on: Value for money και αγνό Android!

Μετά τα δύο μοντέλα της General Mobile που είδαμε πριν λίγους μήνες, ήρθε μια νέα συσκευή στα γραφεία μας, το General Mobile GM 6D! Μια ακόμη value for money λύση που τρέχει pure Android και θα ανταποκριθεί εύκολα στις ανάγκες του μέσου χρήστη!

Κατασκευή και σχεδίαση

 

Το GM 6D θυμίζει αρκετά τα GM 5D και GM 5D Plus, με το αφαιρούμενο πίσω καπάκι που προσφέρει αρκετό grip και ωραία αίσθηση. Είναι ελαφρύ και compact, ενώ τα πλήκτρα του είναι σωστά τοποθετημένα. Η οπίσθια κάμερα εξέχει απειροελάχιστα από την πλάτη της συσκευής, ενώ στο φυσικό Home button που βρίσκεται στο κέντρο, κάτω από την οθόνη, υπάρχει και ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων που είναι αρκετά γρήγορος. Στο κάτω μέρος υπάρχει η microUSB θύρα και στα πλάγια της δύο έξοδοι ήχου, αν και μόνο η μια εξ'αυτών είναι πραγματική, η άλλη υπάρχει για αισθητικούς λόγους.

cof

cof

cof

Στη συσκευασία θα βρείτε ακουστικές-ψείρες, φορτιστή 2A/5V, καλώδιο microUSB και ανταλλακτικά earbuds. Γενικότερα πρόκειται για μια ελαφριά και βολική συσκευή, η οποία όμως ελκύει και τα βλέμματα, κυρίως χάρη στην αισθητική του πίσω μέρους της. Εργονομικά δεν είχαμε κάποιο παράπονο ενώ και τα παρελκόμενα ήταν πλήρη.

Hardware, software και επιδόσεις

 

Η οθόνη των 5 ιντσών έχει ανάλυση 720p και IPS panel, ενώ καλύπτεται από Gorilla Glass και μας ικανοποίησε από πλευράς απεικόνισης και φωτεινότητας, αν και ίσως θα θέλαμε λιγότερο saturated χρώματα. Η "ισχύς" του General Mobile GM 6D οφείλεται στο τετραπύρηνο MediaTek ΜΤ6735 chipset και τα 3GB RAM που το συνοδεύουν, ένας συνδυασμός "βασικός" που όμως θα καλύψει το μέσο χρήστη εύκολα. Ο αποθηκευτικός χώρος είναι επαρκής, στα 32GB, ενώ επεκτείνεται μέσω microSD κατά 128GB επιπλέον.

cof

cof

cof

Η συσκευή, προφανώς, τρέχει Android 7.0 Nougat και σύντομα θα λάβει το update σε 7.1. Άλλωστε, το μεγάλο πλεονέκτημα των General Mobile συσκευών είναι το "pure" Android που τρέχουν και οι γρήγορες ενημερώσεις τους, σε σχέση με συσκευές άλλων κατασκευαστών. Αν δε θέλετε πολλά... φρου-φρου και σας αρέσει το αγνό Android, ελαφρύ και σαφές, η συσκευή θα καλύψει αυτή σας την ανάγκη. Επιπλέον, έχει FM radio, υποστηρίζει Cat 4 LTE δίκτυα και θα σας καλύψει από πλευράς συνδεσιμότητας, αλλά μια έλλειψη που πρέπει να αναφερθεί είναι αυτή του NFC.

αρχείο λήψης (1) αρχείο λήψης

Δε θα βρείτε στη συσκευή περιττό "bloatware", μονάχα τις βασικές εφαρμογές της Google και κάποιες βοηθητικές, ώστε να ξεκινήσετε εύκολη τη χρήση, πρωτού κατεβάσετε τα apps που θέλετε. Έτσι, υπάρχει περισσότερος διαθέσιμος χώρος και η συσκευή λειτουργεί σαφώς ταχύτερα, χωρίς να είναι "φορτωμένη".

Κάμερα, ήχος, αυτονομία

 

Η κύρια κάμερα της συσκευής έχει αισθητήρα 13MP και HDR, ενώ συνοδεύεται από το dual-tone, dual-LED flash. Μπορεί να κάνει λήψη 1080p video με HDR και ταυτόχρονη λήψη φωτογραφιών, αν θέλετε, ενώ θα καλύψει τις πολύ βασικές σας ανάγκες. Η selfie κάμερα έχει αισθητήρα 8MP και δικό της flash, οπότε ενδείκνυται για λήψεις σε σκοτεινές συνθήκες.

cof

sdr

cof

IMG_20170615_105827 IMG_20170615_105834 IMG_20170615_105848 IMG_20170615_105901 IMG_20170615_105924

Το GM 6D υποστηρίζει Dolby Audio αναπαραγωγή και ο ήχος είναι αρκετά ισχυρός, οπότε δε θα έχετε πρόβλημα με την απόδοση και την καθαρότητά του. Όσο για την αυτονομία, η κατανάλωση της συσκευής είναι μικρή και έτσι τα 3.000mAh αρκούν για μια μέρα χρήσης χωρίς πρόβλημα. Αν χρειαστεί, ωστόσο, η γρήγορη φόρτιση θα σας δώσει αρκετές extra ώρες χρήσης μέσα σε λίγα λεπτά. Σε σχετική δοκιμή μας πετύχαμε περίπου 4-5 ώρες ανοικτής οθόνης μέσα σε μια τυπική μέρα, αποτέλεσμα αρκετά ικανοποιητικό.

Αποκλειστικός διανομέας των smarpthones της General Mobile είναι η Conceptum.

Ακολουθήστε το digitallife.gr στο Google News

0 Comment