16.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Το Georgia Tech δημιουργεί AI που παρατηρεί τις κινήσεις του Super Mario και δημιουργεί τα δικά της levels!

    Ερευνητές στο πανεπιστήμιο Georgia Tech δημιούργησαν μία software engine τεχνητής νοημοσύνης, η οποία έχει τη δυνατότητα να εξετάζει footage από το YouTube και την streaming υπηρεσία του Twitch και στη συνεχεία αναλύοντας τα δεδομένα που έχει συγκεντρώσει να δημιουργεί τα δικά της levels, με βάση τα όσα έχει παρακολουθήσει!

    Super Mario

    Η συγκεκριμένη prototype AI engine σχεδίασε μία σειρά από levels για το αγαπημένο Super Mario Bros., δίνοντας πνοή σε νέα layouts τα οποία μάλιστα είναι fully playable! Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο υπεύθυνος του προγράμματος, Matthew Guzdial, τα levels που κατασκευάζει η συγκεκριμένη game engine, δημιουργούνται με εντελώς αυτοματοποιημένο τρόπο και δεν υπάρχει η παραμικρή παρέμβαση στον κώδικα. Μάλιστα, η συγκεκριμένη τεχνητή νοημοσύνη εντοπίζει σε ποια σημεία του επιπέδου ο παίκτης χρειάζεται παραπάνω προσπάθεια για να τα προσπεράσει και αναλόγως αναπροσαρμόζει το επίπεδο της πρόκλησης. Επιπλέον, η AI έχει προγραμματιστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μαθαίνει από το προγραμματιστικό team τους κανόνες του level design, έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι στις περισσότερες φορές bug-free. Αναμφίβολα, ο θαυμαστός κόσμος των εφαρμογών της τεχνητής νοημοσύνης ανοίγει νέα γνωστικά πεδία για την επιστήμη (φτάνει μόνο να μην έχει κάποιος την φαεινή ιδέα και χαρίσει σε κάποια AI στο μέλλον τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων)…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles