14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Γερμανία: Η κυβέρνηση απαιτεί από την Tesla να σταματήσει τη χρήση του όρου «Autopilot»

    Η γερμανική κυβέρνηση ζήτησε πρόσφατα από την Tesla να σταματήσει τη χρήση του όρου «Autopilot» στις διαφημίσεις της, επειδή ίσως οι υποψήφιοι αγοραστές των οχημάτων της θεωρήσουν ότι δε χρειάζεται να επιδεικνύουν την απαραίτητη προσοχή όταν οδηγούν.

    Συγκεκριμένα, ο Γερμανός Υπουργός Μεταφορών σε επιστολή του προς τον κατασκευαστή, μόλις πριν από λίγες ημέρες, ανέφερε ότι ο όρος αυτός ήταν κατά κάποιον τρόπο παραπλανητικός. Σε αυτή εξηγούσε ότι το μέτρο αυτό ελήφθη προκειμένου να μην οδηγήσει σε εσφαλμένες αντιλήψεις τους κατόχους των οχημάτων της εταιρείας. Οι αρχές υπενθυμίζουν στους οδηγούς ότι το χαρακτηριστικό είναι απλώς βοηθητικό και σε καμιά περίπτωση τα οχήματα δε θα πρέπει να χρησιμοποιούνται χωρίς τη δέουσα προσοχή.

    autopilot

    Σε δηλώσεις του στέλεχος της Tesla ανέφερε στο Reuters, ότι το χαρακτηριστικό αυτό έχει προστεθεί στα οχήματα της εταιρείας, για να παρέχει ένα επιπρόσθετο μέτρο ασφάλειας και χρησιμοποιείται στην αεροπλοΐα εδώ και δεκαετίες. Ακριβώς όπως και στα αεροπλάνα, το σύστημα «Autopilot» μειώνει τις ενέργειες που πρέπει να κάνει ο οδηγός, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν τον αντικαθιστά, συμπληρώνει.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles