24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Γερμανική ομάδα hackers ξεγελά τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων του iPhone 5S

    Μία ομάδα hackers, με έδρα το Βερολίνο και την ονομασία “Chaos Computer Club”, διατείνεται ότι κατάφερε να “ξεγελάσει” το σύστημα “Touch ID” της Apple και τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων του iPhone 5S, δημοσιεύοντας, μάλιστα, και σχετικό video στο Youtube.

    fingerprint-reader-iphone5s

    Οι hackers χρησιμοποίησαν ένα δακτυλικό αποτύπωμα του χρήστη του τηλεφώνου, το οποίο υπήρχε πάνω σε μία γυάλινη επιφάνεια. Το φωτογράφησαν σε ανάλυση 2400 dpi και, στη συνέχεια, μετά από σχετική επεξεργασία στον υπολογιστή, το τύπωσαν με τη βοήθεια laser εκτυπωτή στα 1200 dpi σε ειδικό διαφανές χαρτί. Στη συνέχεια, έριξαν πάνω του κάποια ειδικά υλικά, όπως latex και κόλλα, δημιουργώντας με αυτά ένα πλαστό δάκτυλο, το οποίο, τελικά, κατάφερε να ξεκλειδώσει τη συσκευή.

    Η πράξη τους μένει να επιβεβαιωθεί από το istouchidhackedyet.com (το οποίο ήδη έχει αλλάξει το status της κεντρικής τους σελίδας σε “Maybe”), ώστε να λάβουν την ανταμοιβή που προσφέρεται από “εθελοντές” του site στον πρώτο που θα καταφέρει να “χακάρει” το σύστημα Touch ID. (Εκτός από χρηματικά ποσά, οι “προσφορές” στο site είναι ποικίλες, περιλαμβάνοντας μάλιστα από bitcoins μέχρι… μπουκάλια από ουίσκι).

    Αν τα καταφέρουν, θα είναι οι μεγάλοι νικητές, διαφορετικά θα πρέπει κάποια άλλη ομάδα (ή η ίδια) να προσπαθήσει περισσότερο…

    Δείτε το video των “Chaos Computer Club” από τη διαδικασία

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles