18.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Γραφομηχανές. Η απάντηση της Γερμανίας στην αμερικανική κατασκοπεία!

    Η απάντηση της Γερμανίας στην αμερικανική κατασκοπεία ίσως είναι η χρήση… γραφομηχανών! Η συνέντευξη του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής εξεταστικής επιτροπής του ομοσπονδιακού νομοθετικού σώματος της Bundestag σε τηλεοπτική εκπομπή της χώρας έκλεψε τις εντυπώσεις, χάρη στην αποκάλυψη του χριστιανοδημοκράτη πολιτικού, Patrick Sensburg, ότι αυτός και συνάδελφοί του σκέφτονται να σταματήσουν ολοκληρωτικά να χρησιμοποιούν emails. Σε ερώτηση του δημοσιογράφου που ακολούθησε, μάλιστα, για να το “αν σκέφτονται τη χρήση… γραφομηχανών” ο ίδιος απάντησε, μεταξύ σοβαρού και αστείου, θετικά! “Ναι, στην πραγματικότητα έχουμε και, μάλιστα, όχι ηλεκτρονικά μοντέλα” σημείωσε και, όταν ο δημοσιογράφος αναρωτήθηκε αν κάνει πλάκα, ο Sensburg απάντησε: “Ναι έχουμε, δεν είναι αστείο”.

    typewriter

    Την περασμένη εβδομάδα, η γερμανική κυβέρνηση ζήτησε από τον σταθμάρχη της CIA να εγκαταλείψει τη χώρα, μετά την ομολογία ενός υπαλλήλου της γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών BND ότι πέρασε εμπιστευτικά έγγραφα στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. Η εν εξελίξει έρευνα, μάλιστα, φαίνεται πως ωθεί τις εικασίες ότι η CIA μπορεί να έχει βάλει στο στόχαστρό της και τις έρευνες της εξεταστικής επιτροπής της Bundestag σχετικά με την NSA.

    Η χρήση… γραφομηχανών ως όπλου κατά των παρακολουθήσεων δεν είναι πάντως κάτι πρωτόγνωρο, αν θυμηθουμε ότι και η ρωσική κυβέρνηση είχε λάβει παρόμοια μέτρα πέρυσι, στο παρασκήνιο των εκτεταμένων αποκαλύψεων του Edward Snowden σχετικά με το σκάνδαλο παρακολουθήσεων της NSA, παραγγέλνοντας 20 Triumph Adler γραφομηχανές!

    Και στη Γερμανία, πάντως, εδώ και καιρό είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ειδικότερα μετά τις αποκαλύψεις ότι η NSA παρακολουθούσε ακόμη και το κινητό της καγκελαρίου της χώρας, Angela Merkel. Η γερμανική κυβέρνηση φέρεται να έχει δώσει εντολή στους βουλευτές να χρησιμοποιούν μόνο κρυπτογραφημένα τηλέφωνα για τις “ευαίσθητες” κλήσεις τους, με τη χρήση iPhone για ενδοκυβερνητικές επικοινωνίες να αναφέρεται ότι έχει απαγορευτεί.

    Τα μέλη της Bundestag, από την άλλη, έχουν βρει τους δικούς τους τρόπους για προστασία από διαρροές, ερευνώντας το ζήτημα των παρακολουθήσεων της NSA. Πριν από κάθε meeting, τα μέλη αφήνουν τα κινητά τους σε ένα μεταλλικό κουτί σε διπλανό δωμάτιο, ενώ δυσκολεύουν οποιονδήποτε επιθυμεί ακόμη και να… κρυφακούσει τις συνομιλίες τους, βάζοντας στο τέρμα στο δωμάτιο μουσική του Edvard Grieg.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles