18.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Get Ready! To συνέδριο AthensCon επιστρέφει για 4η χρονιά!

    [Δ.Τ.] Στις 1 & 2 Δεκεμβρίου επιστρέφει για άλλη μια φορά το AthensCon, το πραγματικά μεγαλύτερο συνέδριο κόμικς και ποπ κουλτούρας της Ελλάδας! Το σταθερό μας σπίτι, το Κλειστό Παλ. Φαλήρου (Tae Kwon Do) μετατρέπεται για ένα ολόκληρο διήμερο σε μια εναλλακτική διάσταση όπου συνυπάρχουν στο ίδιο μέρος ήρωες, εξωγήινοι, τέρατα, και φυσικά εμείς. To AthensCon είναι μια εκδήλωση που ταξιδεύει το κοινό σε φανταστικούς κόσμους περιπέτειας, δράσης και μυστηρίου για να ζήσει στιγμές γεμάτες με εικόνες χαρακτήρων, που μάγεψαν ανεξαρτήτως ηλικίας και μέσου. Ταινίες, κόμικς, video games, επιτραπέζια, cosplay όλα ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια του κοινού για να χαρίσουν μία ανεπανάληπτη εμπειρία σε μικρούς και μεγάλους!

    Clive Russel athenscon 2018

     

    Αυτή τη χρονιά τιμούν την χώρα μας με την παρουσία τους καταξιωμένοι καλλιτέχνες και δημιουργοί από το εξωτερικό (Bai Ling, Clive Russell, Mark Waid, James O’BarrBrian Haberlin, Marko Djurdjevic, Tom Lyle, Howard Mackie, Marco Santucci, Maria Laura Sanapo, Roberta Migheli, J.P. Ahonen & Tine Marie Cosplay). Γνωρίστε από κοντά τον Blackfish Tully από το Game of Thrones ή τoν James O’Barr τον δημιουργό της ταινίας The Crow. Toν Brian Haberlin συνδημιουργό του χαρακτήρα Witchblade που έχουμε δει και σε τηλεοπτική σειρά., ή την σχεδιάστρια της Disney Roberta Migheli που θα έρθει να γιορτάσει μαζί μας τα 90α γενέθλια του Μίκυ Μάους.

    Μαζί μας επίσης 65 γνωστοί και καταξιωμένοι δημιουργοί κόμικς από τη χώρα μας. Παλιοί και νέοι καλλιτέχνες που ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους προς τέρψη των επισκεπτών. Καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου θα πραγματοποιούνται signings από όλους τους παρευρισκόμενους καλλιτέχνες, θα πωλούνται ήδη υπογεγραμμένα έργα από τους ίδιους τους δημιουργούς, ενώ οι επισκέπτες θα έχουν τη μοναδική δυνατότητα να φωτογραφηθούν με τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες και ηθοποιούς.

    P1490920-1024x578

     

    Στην αρένα και τα διαζώματα των συνολικά 7000τ.μ. το κοινό θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί περισσότερους από 100 εκθέτες, να θαυμάσει από κοντά μια ρέπλικα του Tardis από την σειρά Dr. Who και να παίξει μαζί με τον Πέτρο Πολυχρονίδη σε έναν μοναδικό AthensCon Τροχό της Τύχης κ.α.

    Οι επισκέπτες θα μπορούν επίσης να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς με απίθανα δώρα, να παίξουν με νέα ακυκλοφόρητα ακόμα επιτραπέζια παιχνίδια, και video games γνωστών εταιριών. Φυσικά δεν γίνεται να λείπουν οι εκπληκτικοί Cosplayers, που θα κατακλύσουν τον χώρο και θα προσπαθήσουν να σπάσουν το ρεκόρ συμμετοχής τους ξεπερνώντας τον περσινό αριθμό των 460 κουστουμιών!

    Στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους μας θα φιλοξενηθούν καθ’ όλη την διάρκεια του AthensCon, δωρεάν ομιλίες και εργαστήρια ειδικού ενδιαφέροντος από καταξιωμένους στον χώρο τους εισηγητές, οι οποίοι θα προσφέρουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους, καλύπτοντας ένα πραγματικά ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων από τον κόσμο των κόμικς, του gaming, του κινηματογράφου, αλλά και του φανταστικού σε όλες του τις μορφές.

    Στα άνω διαζώματα του γηπέδου, περιμένουν τους επισκέπτες περισσότερες εκπλήξεις. Θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν μοναδικές εικαστικές εκθέσεις. Την ομαδική έκθεση εικονογράφησης Ελλήνων σχεδιαστών «Σχεδία Σωτηρίας» που γίνεται σε την συνεργασία του περιοδικού δρόμου «σχεδία», να δει από κοντά τις Iron Armors, (6 χειροποίητες στολές ρέπλικες του Iron Man) και φυσικά κι άλλες πρωτότυπες εκθέσεις. Επίσης θα μπορέσετε να θαυμάσετε από κοντά μια Aston Martin V8 series III σαν αυτή που 007 στην ταινία The Living Daylights που θα φέρει το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτων.

    c0663d1a-f721-4eeb-ae5d-1574e76c47ce

    Φυσικά όλα τα παραπάνω είναι λίγα από τα αμέτρητα πράγματα που θα δείτε στο μεγαλύτερο και πλέον βραβευμένο συνέδριο για τα κόμικς και την ποπ κουλτούρα των Βαλκανίων.
    Σας περιμένουμε όλους στο  AthensCon 1 & 2 Δεκεμβρίου 2018 στο Στάδιο Ταε Κβο Ντο, όπου μπορείτε να έρθετε εύκολα με αυτοκίνητο, τραμ και λεωφορείο. Διαθέσιμο δωρεάν πάρκινγκ.

    Μην το χάσετε!

    ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΗ ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΩΝ

    Nova, Star, Mad Tv, Mad Radio, Δρομος 98,9, Sony Playstation, Public, Disney

    Ο Μύθος θα στηρίξει το AthensCon 2018 όντας ο αποκλειστικός χορηγός μπύρας.

    Μάθετε το πως μπορείτε να προμηθευτείτε τα εισητήρια σας κάνοντας click εδώ! 

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles