19.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Για καταψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής οδηγούνται την Πέμπτη 31 Μαρτίου, τα νομοσχέδια για την αποκρατικοποίηση της Cyta

    cyta

    Ολοκληρώθηκε χθες στην βουλή η συζήτηση των πέντε συνολικά κυβερνητικών νομοσχεδίων για την αποκρατικοποίηση της Cyta, με όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα να τοποθετούνται εναντίον. Κατόπιν τούτου, τα συγκεκριμένα νομοσχέδια παραπέμπονται ομόφωνα την Πέμπτη 31 Μαρτίου στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση. Δεδομένου όμως ότι όλα τα κόμματα περιλαμβανομένου του Δημοκρατικού Συναγερμού έχουν τοποθετηθεί εναντίον των συγκεκριμένων νομοθετημάτων αναμένεται η καταψήφιση τους .

    Αντιδράσεις πάντως προκάλεσε χθες, ανάμεσα στους βουλευτές της επιτροπής οικονομικών της βουλής, η αναφορά του Έφορου Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων, ότι δεν έχει ακόμα ζητηθεί επίσημα η άποψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ώστε να διασφαλιστεί αν οι πρόνοιες των νομοσχεδίων για την αποκρατικοποίηση της CYTA δεν θα εμπίπτουν στο πλαίσιο των κρατικών ενισχύσεων.

    Παρόλα αυτά, η απόφαση της επιτροπής είναι να οδηγηθούν τα συγκεκριμένα νομοσχέδια στην ολομέλεια της βουλής στις 31 Μαρτίου είτε απαντήσει μέχρι τότε η ευρωπαϊκή επιτροπή είτε όχι, «συνοδευομενα» από την ομόφωνη αρνητική θέση των κομμάτων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles