24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Για πείτε. Παίζετε ακόμη Pokemon Go ή το βαρεθήκατε;

    Μπήκε στη ζωή μας σαν μία καταιγίδα, ένας τυφώνας και προκάλεσε πανικό στην ήρεμη το τελευταίο διάστημα αγορά του mobile gaming. Το Pokemon Go έκανε ακόμη και χρήστες που δεν είχαν παίξει mobile game για καιρό (ίσως από την εποχή των Angry Birds) να το εγκαταστήσουν και να αρχίσουν τις βόλτες πιάνοντας Pokemon. Και ακόμη περισσότερους βέβαια, σχεδόν τους πάντες. Άλλα όπως ήταν ακόμη και μαθηματικώς βέβαιο, η τρέλα αυτή μάλλον έχει αρχίσει να ξεφουσκώνει.

    pokemon-go

    Δεν είναι ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται πια για το παιχνίδι, κάθε άλλο πολλοί παίζουν ακόμη με τρέλα, καταναλώνουν τα χιλιόμετρα συνεχώς, κάνουν μάχες στα γυμναστήρια και αναζητούν σπάνια Pokemon παντού. Αλλά τα νούμερα έχουν πέσει, φυσικά πολλοί το έχουν παρατήσει και αυτό αναμένεται να συνεχιστεί. Ενάμιση μήνα μετά το λανσάρισμα του Pokemon Go, τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ.

    Υπάρχουν και επίσημα στοιχεία καθώς, όπως διαβάζουμε στο gameslife.gr σύμφωνα με δεδομένα που συγκέντρωσε η Axiom Capital Management (και δημοσιεύτηκαν στο Bloomberg), ο αριθμός των ημερήσιων χρηστών του Pokemon Go βρίσκεται σε πτώση. Τα στοιχεία αφορούν μέχρι τις 18 Αυγούστου και από ότι φαίνεται οι «απώλειες» του Pokemon Go αυτή τη στιγμή αγγίζουν τους 15 εκατομμύρια χρήστες μέσα σε ένα χρονικό διάστημα του ενός μήνα. Παράλληλα, η εταιρεία Apptopia που ασχολείται με την έρευνα στο πεδίο των mobile εφαρμογών παρατήρησε ότι το engagement του Pokemon Go στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter, Snapchat κ.ά.) έχει μειωθεί σημαντικά, φτάνοντας ακόμη και το 50% σε ορισμένες περιπτώσεις. Επίσης και οι «αναζητήσεις» στο Google έχουν πέσει, παρόλο που ο Augmented Reality τίτλος της Niantic εξακολουθεί και βρίσκεται στις top αναζητήσεις. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το Pokemon Go δεν είναι πλέον η νούμερο ένα εφαρμογή στο app store, καθώς καταλαμβάνει την 11η θέση.

    Γι’ αυτό κι εμείς κάνουμε μέσα από αυτό το θέμα, ένα μίνι γκάλοπ σε όλους εσάς. Σας έχει περάσει η τρέλα; Παίζετε ακόμη; Πιστεύετε τελικά ότι το Pokemon Gο θα κρατήσει ή θα είναι ένα πυροτέχνημα; Περιμένουμε τις απόψεις σας στα σχόλια.

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles