11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Γιατί δεν πρέπει να πατάμε το Unsubscribe link σε spam e-mails;

    Έχετε δοκιμάσει ποτέ να κάνετε unsubscribe σε email ανεπιθύμητης αλληλογραφίας ή spam; Ίσως τελικά να μην πρέπει να το κάνετε…

    unsubscribe

    Ανοίγοντας spam emails θα παρατηρήσετε ότι περιέχουν και link διαγραφής του email σας από τη λίστα. Μην σκεφτείτε όμως ότι είναι μία λύση για να γλιτώσετε από τα spam, γιατί ίσως να μην είναι…. Μερικοί spammers δεν πρόσθεσαν το link διαγραφής γιατί σκέφτηκαν ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να σας ενοχλούν. Ούτε συνειδητοποίησαν ότι μερικοί άνθρωποι δε θα απαντήσουν ποτέ και γι’ αυτό προσπαθούν να περιορίσουν τις λίστες τους για περισσότερη αποδοτικότητα. Έτσι, αν κάνετε κλικ στην επιλογή “Κατάργηση εγγραφής” ή Unsubscribe σε ένα ανεπιθύμητο email θα κάνετε ένα πολύ μεγάλο λάθος. Τα αποτελέσματα θα είναι εντελώς αντίθετα από αυτά που περιμένετε. Ας δούμε γιατί, όπως διαβάζουμε και στο secnews.gr.

    Ενώ οι “νόμιμες εταιρείες” δείχνουν να σέβονται τα αιτήματα διαγραφής του κάθε παραλήπτη, οι κακόβουλοι χρήστες χρησιμοποιούν τα links διαγραφής για να επιβεβαιώσουν τη διεύθυνσή σας και να σας στείλουν περισσότερα ανεπιθύμητα μηνύματα.

    Ο Alan Zeichick της Sophos αναφέρει ότι ένα κλικ στο unsubscribe δηλώνει στον αποστολέα ότι ανοίξατε το email σας, πιθανώς γιατί σας ενδιέφερε ή γιατί ίσως φανταστήκατε ότι το ανεπιθύμητο mail ήταν πραγματικό.

    Με την επίσκεψη σας στην ψεύτικη σελίδα διαγραφής που έχει δημιουργήσει spammer, του δίνετε πληροφορίες του προγράμματος περιήγησης που χρησιμοποιείτε, το λειτουργικό σύστημα, αλλά και τη διεύθυνση IP σας, ρισκάροντας για ακόμα περισσότερες και πιο στοχευμένες επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού.

    Εάν ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μοιάζει με ανεπιθύμητο, λοιπόν, μην κάνετε κλικ σε κανέναν σύνδεσμο. Απλά μαρκάρετέ το ως spam και στείλτε το αμέσως στο φάκελο με τα ανεπιθύμητα μηνύματά σας.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles