19.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Γιατί ένα σπασμένο iPhone 4s κοστίζει 149.999 δολάρια στο eBay;

    Υπερβολική τιμή ή κάτι άλλο; Το online site πώλησης eBay προσφέρει για αγορά ένα σπασμένο iPhone 4s έξι ετών έναντι ενός υψηλού ποσού για μία κατεστραμμένη συσκευή που φτάνει τα 149.999 δολάρια!

    Ο λόγος; Όπως διαβάζουμε στο secnews.gr, καθώς η συσκευή λέγεται ότι είναι ένα από τα limited edition iPhone 4s που σχεδιάστηκαν για να τιμήσουν τον Steve Jobs μετά το θάνατό του.

    iphone_4s_with_steve_jobs_logo

    Ενώ το γυαλί τόσο στο μπροστινό όσο και το πίσω μέρος της συσκευής είναι εντελώς κατεστραμμένο, το smartphone εξακολουθεί να λειτουργεί, αν και έχει χρησιμοποιηθεί αρκετά. Αν παρατηρήσετε την πίσω πλευρά του smartphone, ο σχεδιασμός αποτίει φόρο τιμής στο Steve Jobs, χρησιμοποιώντας ένα διαφορετικό λογότυπο, το οποίο λέει “Steve Jobs 1955 – 2011”. Ο πωλητής ισχυρίζεται ότι η συσκευή είναι “1 από τα μόλις 56 τηλέφωνα που κατασκευάστηκαν για να τιμήσουν τον εκλιπόντα Steve Jobs.”

    Ο πωλητής προσθέτει: «Αυτό το αντικείμενο πωλείται όπως είναι, για ανταλλακτικά και επισκευή μόνο. Είναι ακόμη πλήρως λειτουργικό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Αυτό το τηλέφωνο είναι 1 από τα μόλις 56 τηλέφωνα που φτιάχτηκαν για να τιμήσουν τον Steve Jobs. Παρακαλώ δείτε το λογότυπο της Apple για να ελέγξετε την αυθεντικότητά του. Παρακαλείστε να κάνετε έρευνα πριν από την αγορά. Δεν υπάρχουν καλώδια ή άλλα εξαρτήματα που να περιλαμβάνονται με αυτό το αντικείμενο. Υπάρχουν ρωγμές στο μπροστινό και στο πίσω μέρος του τηλεφώνου. Παρακαλώ δείτε τις εικόνες.»

    Η περιορισμένη έκδοση είχε αρχικά σχεδιαστεί από ένα φοιτητή σχεδιασμού στο Χονγκ Κονγκ, τον Jonathan Mak, λίγο μετά το θάνατο του Steve Jobs, ως ένας φόρος τιμής προς το συνιδρυτή της Apple. Τα τηλέφωνα έγιναν ανάρπαστα, δεδομένου ότι κυκλοφόρησαν αμέσως μετά το θάνατο του Jobs.

    Ο σχεδιασμός έγινε viral σε ελάχιστο χρόνο, με εταιρείες να παράγουν χωρίς άδεια αξεσουάρ, συμπεριλαμβανομένων θηκών για κινητά, αναμνηστικών και αφισών που έφεραν παρόμοιο σχέδιο. Ωστόσο, μια εταιρεία που ονομάζεται Goldgenie, η οποία κυκλοφόρησε στην πραγματικότητα τα iPhone 4s που τιμούν τη μνήμη του Steve Jobs, είχε κατασκευάσει μόλις 56 από αυτές τις συσκευές.

    img-preview

    Μια πιο προσεκτική ματιά στα πρωτότυπα της Goldgenie αποκαλύπτει ότι είχαν ένα χρυσό γυάλινο πίσω πάνελ, σε αντίθεση με το διαφανές που πωλείται στο eBay. Ως εκ τούτου, η γνησιότητα της συσκευής είναι αμφισβητήσιμη. Το σπασμένο iPhone 4s φέρει στο πίσω μέρος του την ημερομηνία 1955-2011 συν ένα κυρίαρχο “Steve Jobs” και φυσικά το γνωστό αναθεωρημένο λογότυπο. Υπάρχει λοιπόν μεγάλη πιθανότητα ότι το ραγισμένο iPhone είναι ένα από τα ψεύτικα κομμάτια που πωλούνται στη μαύρη αγορά.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles