21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Γιατί οι αγαπημένες μας εφαρμογές θα αλλάξουν το στυλ τους σε ασπρόμαυρο;

    Τη προηγούμενη εβδομάδα, το Instagram ξεκίνησε τις δοκιμές πάνω στο λανσάρισμα ενός νέου στυλ, του ασπρόμαυρου. Και πριν λίγες μέρες, ο Mark Gurman από το 9to5Mac, ανέφερε ότι μια από τις μεγάλες αλλαγές στο Apple Music που θα γίνουν τον Ιούνιο, είναι η ασπρόμαυρη εμφάνιση. Μοιάζει κάπως με την επανάσταση της τηλεόρασης, αλλά ανάποδα! Δεν είχαμε ποτέ πριν στο παρελθόν τόσο όμορφες και καλές οθόνες στα κινητά μας, οπότε γιατί αλλάζουν συνέχεια το design των συσκευών μας; Φαίνεται ότι ο αποχρωματισμός των εφαρμογών έχει μια βάση.

    dsf

    Επειδή, έχουμε τη τάση να εστιάζουμε την προσοχή μας στα νέα χαρακτηριστικά της εφαρμογής ή τους λειτουργικού συστήματος του κινητού μας, οι υποβόσκουσες αισθητικές αλλαγές ήταν και θα είναι αρκετές. Το λειτουργικό σύστημα της Apple έγινε πιο «γαλήνιο» αισθητικά με τη παρουσίαση του iOS 7, που σημαίνει ότι έχασε κάποια 3D εφέ σε κάποιες εφαρμογές, που αντικαταστάθηκαν από κομψή απλότητα. Ένα χρόνο μετά, η Google αποκάλυψε το Material Design, μια «απογυμνωμένη» προσέγγιση στις ψηφιακές διεπαφές, που περιλάμβανε εικονίδια-φούσκες και απαλές κινούμενες μεταβάσεις.

    Όσον αφορά το Apple Music, τον νέο του λουκ είναι ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα χαρακτηριστικά που περιμένουμε να δούμε. Για παράδειγμα, ο σχεδιασμός των χρωμάτων θα αλλάξει ώστε να ταιριάζει με τα χρώματα του άλμπουμ.

    Ωστόσο, έχουμε δει κάποιες φορές φωτογραφίες στην ασπρόμαυρη δοκιμή του Instagram και εκτός από την αλλαγή του γαλάζιου θέματος σε κάτι πιο γκρι, τα εικονίδια και τα κουμπιά έχουν απλοποιηθεί. Το στυλ του μετατρέπεται σε ένα πλαίσιο χωρίς σχέδια και χρώματα που τραβάνε τη προσοχή, ώστε το μάτι να εστιάζει μόνο στα χρώματα των ενημερώσεων του προφίλ σου.

    Τέλος, κυκλοφορούν φήμες ότι η Apple θα υιοθετήσει γενικά ένα πιο «dark mode», ενώ το Instagram δηλώνει ότι το ασπρόμαυρο λουκ ήταν απλά ένα τεστ.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles