15.9 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Γιατί ο Heartbleed έχει όνομα και λογότυπο…;

    Σίγουρα, μετά από τόοοοσα δημοσιεύματα για τον Heartbleed, και σε πηγάδι να ζεις, όλο και κάτι θα ‘χεις ακούσει για την πάρτη του. Σε περίπτωση που θες ένα μικρό… φρεσκάρισμα, πρόκειται για ένα σφάλμα λογισμικού που προκαλεί ένα κενό ασφαλείας στο OpenSSL, καθιστώντας servers (και sites και browsers και ολόκληρο το internet μη σου πω) ευάλωτο σε επιθέσεις με στόχο την κλοπή ιδιωτικών κλειδιών, κωδικών, cookies κλπ. Πώς όμως ο Heartbleed πήρε το λογότυπο και το όνομά του και βασικά… γιατί έχει λογότυπο και όνομα ένα σφάλμα λογισμικού;

    heartbleed

    Ο David Chartier, CEO της Codenomicon, της εταιρείας που ανακάλυψε το εν λόγω bug στις 3 Απριλίου μίλησε για το θέμα στον Guardian. «Το όνομα, το λογότυπο και το site που στήσαμε έκαναν την κοινότητα και τον κόσμο να ασχοληθούν με το θέμα», είπε και συμπλήρωσε: «Η προβολή της οποίας έτυχε από τον Τύπο επηρέασε πολύ κόσμο ο οποίος ήδη έκανε τις απαραίτητες ενέργειες και ανανέωσε εφαρμογές και συσκευές».

    Με τον Chartier συμφώνησε και ο Patrick McKenzie, ιδρυτής της Kalzumeus Software o οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το λογότυπο του Heartbleed είναι ίσως η καλύτερη δυνατή χρήση (σ.σ. το ποσό που κόστισε το logo) ως προς την απόδοση του αρχικού κεφαλαίου στην ιστορία του internet. […] Το ξόδεμα των έξτρα χρημάτων για τη δημιουργία λογοτύπου φανερώνει επαγγελματισμό και αφοσιωμένη δουλειά γιατί εξασφαλίζει ότι το όλο θέμα θα παίξει πολύ περισσότερο και πολύ ευκολότερα στα media».

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles