15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Γιατί πρέπει να εντάξετε videos στην online στρατηγική σας;

     Γράφει ο Πάνος Αλεφραγκής, Ιnstructor της ΚnowCrunch

    Θα έχετε διαβάσει αρκετές φορές τον τελευταίο χρόνο ότι τα videos είναι το αγαπημένο είδος περιεχομένου για τα social media. Οι χρήστες τα προτιμούν όπως αποδεικνύουν οι παρακάτω στατιστικές*:

    – Tα Tweets που περιλαμβάνουν videos έχουν 10 φορές μεγαλύτερο engagement από τα υπόλοιπα.
    – Οι χρήστες του LinkedIn είναι 20 φορές πιο πιθανό να κάνουν share κάποιο video στην πλατφόρμα.
    –  Τα social videos προκαλούν μεγαλύτερο engagement από οποιαδήποτε άλλη μορφή περιεχομένου στο Instagram.
    – Καθημερινά πάνω από 75 εκατομμύρια χρήστες παρακολουθούν videos στο Facebook

    *(Πηγές: socialbakers.com, adweek.com, buffer.com, hootsuite.com)

    video content strategy

    Το video content marketing ανεβαίνει με ταχύτατους ρυθμούς και φυσικά κάθε εταιρεία που επιθυμεί τα μέγιστα αποτελέσματα από το online marketing πρέπει να το εντάξει στη στρατηγική της! Για ποιους λόγους λοιπόν πρέπει να επενδύσετε στη δημιουργία και την προώθηση videos;

    #1 Αύξηση των conversions κατά 80%

    Το βασικό metric για κάθε online marketing καμπάνια είναι τα conversions. Μέσα στο 2019 τα videos έχουν καταφέρει να μετατρέψουν τους users σε leads ή πελάτες και να αυξήσουν κατακόρυφα το traffic και τις πωλήσεις σε ποσοστό 80%! Φαίνεται ότι αυτός ο τύπος περιεχομένου επηρεάζει περισσότερο τους καταναλωτές και τους οδηγεί στην τελική ενέργεια, είτε πρόκειται για εγγραφή στο newsletter είτε για αγορά ενός νέου προϊόντος.

    #2 Πολύ υψηλό R.O.I.

    H χρήση videos αυξάνει κατακόρυφα το R.O.I., την απόδοση της επένδυσής σας, δηλαδή σας επιστρέφει πολλά περισσότερα σε σχέση με άλλες μορφές περιεχομένου. Σίγουρα το κόστος παραγωγής και επεξεργασίας ενός επαγγελματικού video παραμένει υψηλό αλλά τα αποτελέσματα από τις πωλήσεις θα σας αποζημιώσουν.

    #3 Δημιουργεί εμπιστοσύνη

    Το video σας φέρνει πιο κοντά με τους καταναλωτές με αποτέλεσμα να σας εμπιστεύονται περισσότερο. Προτιμήστε να μοιραστείτε περιεχόμενο που τους είναι χρήσιμο, τους εκπαιδεύει και ταυτόχρονα τους διασκεδάζει. Έτσι, θα είναι ευκολότερο να κερδίσετε το ενδιαφέρον τους και σιγά σιγά την εμπιστοσύνη τους. Επιπλέον αυτό το περιεχόμενο θα προκαλέσει μεγαλύτερο engagement και έχει πολλές πιθανότητες να γίνει viral στα social media.

    #4 Εξηγεί τα πάντα καλύτερα

    Τι καλύτερο από ένα video για να παρουσιάσετε ένα νέο προϊόν ή να εξηγήσετε μια καινούρια υπηρεσία. Έτσι, ενημερώνετε το κοινό σας και ταυτόχρονα το βοηθάτε να  καταλάβει γιατί χρειάζεται αυτό το νέο προϊόν! Γνωρίζει άμεσα όλα τα πλεονεκτήματα και τις λειτουργίες του και το οδηγεί στην τελική απόφαση. Σκεφτείτε, για παράδειγμα, πόσο καλύτερα παρατηρείτε ένα ρούχο που θέλετε να αγοράσετε σε ένα video σε σχέση με μια φωτογραφία.

    Αυτά είναι μερικά από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα του video marketing, παρακάτω και μερικές ιδέες που μπορείτε να υλοποιήσετε για το δικό σας brand:

    7 ιδέες για video content

    • Συνεντεύξεις από experts του δικού σας industry
    • Εvent Videos με highlights από κάποιο συνέδριο που συμμετείχατε
    • ΗοwTo Videos με οδηγίες και συμβουλές σχετικές με τα προϊόντα ή το αντικείμενό σας
    • Explainer Videos για νέα προϊόντα και υπηρεσίες
    • Testimonial Videos με ευχαριστημένους καταναλωτές
    • Live Videos από παρουσιάσεις, events ή behind-the-scenes
    • Animated Videos ή ΑR Videos για να διασκεδάσετε το κοινό σας

    To video content marketing είναι το μέλλον. Ξεκινήστε με ένα απλό explainer video και με μικρό budget. Σύντομα θα ανακαλύψετε ότι, ανεξάρτητα από το μέγεθος της εταιρείας σας, τα videos αξίζουν μία θέση στη οnline marketing στρατηγική σας και θα σας βοηθήσουν καταλυτικά στην ανάπτυξή της.

    Αν θέλετε να μάθετε όλους τους νέους τρόπους προώθησης της επιχείρησής σας και να βελτιώσετε τη digital marketing στρατηγική σας, κάντε σήμερα την εγγραφή σας στο βραβευμένο Professional Diploma in Digital & Social Media από τη KnowCrunch, την πληρέστερη και σοβαρότερη εκπαίδευση στελεχών στην αγορά.

    panos_alefragisΟ Πάνος Aλεφραγκής είναι Instructor στο Professional Diploma in Digital & Social Media της
    KnowCrunch, της βραβευμένης και σοβαρότερης εκπαίδευσης στελεχών στην αγορά. Δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον χώρο της διαφήμισης και του digital & social media marketing με 14 χρόνια εμπειρίας σε 360 agencies. Aπό το 2016 ως Head of Digital & 360 Advertising στο The Newtons Laboratory έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα εγχώρια και διεθνή brands σε σημαντικά projects και επιτυχημένες καμπάνιες.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles