21.7 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Γιατί τα σημερινά καρπούζια είναι άνοστα; Αγρότης απαντά και γίνεται viral!

    Καρπούζι. Ένα από τα αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού, που στη χώρα μας παραδοσιακά υπάρχει σε αφθονία και συνοδεύει ευχάριστα τόσο τις αποδράσεις στην παραλία όσο και τα ζεστά απογεύματα του Ιουλίου στο μπαλκόνι. Στην Ελλάδα τα καρπούζια είναι απόλυτα συνδεδεμένα με τις καλοκαιρινές αναμνήσεις των περισσοτέρων. Έχετε παρατηρήσει όμως ότι κάτι έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια; Φυσικά, αυτό δεν είναι άλλο από τη… γεύση του καρπουζιού!

    Όλοι λίγο πολύ έχουμε διαπιστώσει ότι το καρπούζι πριν από μια δεκαετία είχε πιο πλούσια γεύση και μια απλή δαγκωματιά ήταν ικανή να ξεσηκώσει τις αισθήσεις. Πλέον, αυτό σπάνια συμβαίνει, αφού η πλειοψηφία των καρπουζιών που αγοράζουμε στο εμπόριο είναι λίαν επιεικώς… άγευστα και άνοστα! Είναι εύλογο να αναρωτιόμαστε για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό. Και κανείς δεν είναι πιο κατάλληλος να μας λύσει την απορία από έναν αγρότη που ασχολείται σε όλη του τη ζωή με την πρωτογενή παραγωγή και έγινε γρήγορα viral στο TikTok απαντώντας στο «γιατί δεν έχουν τη γεύση που είχαν παλιά τα καρπούζια».

    Τι συμβαίνει τελικά με τα καρπούζια;

    Πιο αναλυτικά, ο αγρότης, που είναι γνωστός στα social media με το όνομα «ΑΚΟΥΣΕ ΜΕ», εξηγεί το φαινόμενο αυτό, κρατώντας στο χέρι του μερικά κλωναράκια από φυτεμένο καρπούζι. Όπως φαίνεται στο video, είναι ενωμένο με ένα μικρό μανταλάκι με κάποια κλωνάρια από κολοκύθι. Αυτό που συμβαίνει κατά κόρον είναι ότι οι αγρότες σχίζουν τον κορμό του καρπουζιού και τον μπολιάζουν με κολοκύθι. Μπορείτε να μαντέψετε το γιατί;

    Στόχος είναι να επιταχύνουν την ανάπτυξη του καρπουζιού, χρησιμοποιώντας τη γρήγορη ανάπτυξη του κολοκυθιού. Με αυτό τον τρόπο, το καρπούζι αποκτά την ταχύτητα ανάπτυξης του κολοκυθιού και γίνεται μεγαλύτερο πιο γρήγορα, αλλά η γεύση του αλλοιώνεται από αυτή του κολοκυθιού. Έτσι, οι αγρότες μπορούν να παράγουν μεγαλύτερα καρπούζια σε σύντομο χρονικό διάστημα, κι ας είναι άνοστα. Παρά το γεγονός ότι το καρπούζι διατηρεί τη γεύση και τη μυρωδιά της κολοκυθιού, παραμένει γενετικά καρπούζι.

    Δείτε το video:

    @akouseme1 Εγώ μιλάω με αποδείξεις!!!#akouseme #fyp #fy ♬ πρωτότυπος ήχος – akouseme1

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles