17 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Γιατί το νερό σε πισίνα καταδύσεων στους Ολυμπιακούς του Ρίο έγινε… πράσινο;

    Το πράσινο χρώμα του νερού σε μία από τις πισίνες όπου πραγματοποιούνταν αγώνες συγχρονισμένων καταδύσεων στο Ρίο ανησύχησε αθλητές και παράγοντες χωρών, καθώς και με πρόσφατες τις συζητήσεις σχετικά με το μολυσμένο νερό στα νερά της βραζιλιάνικης πόλης όπου πραγματοποιούνται αθλήματα για τους Ολυμπιακούς, πολλοί μίλησαν για κίνδυνο για τους αθλητές.

    Κι ενώ αθλητές όπως η Βρετανίδα Tonia Couch διαμαρτυρόταν ότι το νερό γινόταν όλο και πιο πράσινο όσο περνούσε η ώρα, με αποτέλεσμα να μη βλέπει τη συναθλήτριά της, Lois Toulson, κάτω από το νερό, χαμός έγινε φυσικά και στο twitter όπου το hashtag #greenpool συγκέντρωσε πολλά σχόλια.

    prasino-nero-pisina-rio

    Η Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων ωστόσο έδωσε την επίσημη απάντησή της κάποιες ώρες αργότερα καθησυχάζοντας τις ανησυχίες. Σύμφωνα με ανακοίνωση, το πράσινο χρώμα της πισίνας οφείλεται σε ρύθμιση της αλκαλικότητας και του pH, διευκρινίζοντας ότι η υγεία των αθλητών δεν βρίσκεται σε κανέναν απολύτως κίνδυνο.

    “Κάναμε πολλές χημικές δοκιμές και εγγυόμαστε ότι το νερό πληροί τις προδιαγραφές και τις απαιτήσεις” σημειώνει ο Mario Andrada, εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων, ζητώντας ταυτόχρονα συγνώμη από τους αθλητές για το “δυσάρεστο” χρώμα του νερό.

    green

    Ωστόσο, και το νερό της πισίνας του πόλο είχε το ίδιο πρόβλημα μερικές ώρες αργότερα δημιουργώντας εκ νέου συζητήσεις για το γεγονός…

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles