15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Giddes Chalamanda: Ο 92χρονος τραγουδιστής που κάνει “θραύση” στο TikTok

    O 92χρονος Giddes Chalamanda αποτελεί διάσημο μουσικό στο Μαλάουι, πλέον όμως κάνει “θραύση” στα social media. Έχει συγκεντρώσει πάνω από 80 εκατομμύρια προβολές στο TikTok και άλλες 7 εκατομμύρια στο YouTube και είναι πηγή έμπνευσης για mash-ups και remix. O ίδιος βρίσκεται πίσω από το viral τραγούδι «Linny Hoo», όμως δεν έχει ιδέα πώς λειτουργούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δεν έχει καν smartphone.

    Δείτε το video:

    Ο Giddes Chalamanda, ο οποίος τραγουδά εδώ και 70 χρόνια, ηχογράφησε το τραγούδι «Linny» ωδή σε μία από τις κόρες του, το 2000. Το 2020, ο καλλιτέχνης της γκόσπελ Patience Namadingo τον προσέγγισε για να ηχογραφήσουν ένα ρέγκε remix με τίτλο «Linny Hoo». Στο ασπρόμαυρο βίντεο του τραγουδιού ο Giddes Chalamanda, χαμογελαστός είναι με τον Namadingo κάτω από ένα δέντρο έξω από το σπίτι του, ενώ μια ομάδα από γείτονες τους κοιτάζουν.

    Το βίντεο σύντομα έγινε viral στο YouTube και στη συνέχεια προσγειώθηκε στο TikTok, όπου έγινε η viral με τους χρήστες να δημιουργούν τα δικά τους remix στο πλαίσιο της πρόκλησης #LinnyHooChallenge.

    «Όταν η μουσική του ακούγεται σε ένα κλαμπ ή σε ένα Φεστιβάλ, όλοι αισθάνονται την ανάγκη να χορέψουν» δήλωσε στο AFP ο μουσικός και για πολλά χρόνια συνεργάτης του Giddes Chalamanda, Davis Njobvu. Ο Chalamanda είπε ότι δεν έχει ιδέα πώς να εξασφαλίσει δικαιώματα για τις προβολές TikTok, αλλά δήλωσε ότι ελπίζει να επωφεληθεί οικονομικά από τη νέα του φήμη.

    Διαβάστε επίσης:

    Ενοχλημένος ο Elon Musk με τα NFTs στο Twitter

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles