23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Gigaset QV830 hands-on review: Multimedia 8άρι σε τιμή «δώρου»!

    O λαός ζητά φθηνά tablets! Είναι μια «απαίτηση» που ξεκίνησε από τα τέλη του 2013 και είχε ως αποτέλεσμα να πουληθούν πολλές χιλιάδες συσκευές 7 και 8 ιντσών, κυρίως Wi-Fi-only, στην κατηγορία κάτω των €200, το τελευταίο εξάμηνο. Ωστόσο, είναι μια τάση που συνεχίζεται και έτσι βλέπουμε όλο και περισσότερους κατασκευαστές και retailers να προσπαθούν να καλύψουν αυτή την ανάγκη. Η τελευταία πρόταση που είδαμε έρχεται από τη Cyta και τα καταστήματά της από την επόμενη εβδομάδα και λέγεται Gigaset QV830!

    Gigaset QV830 (6)

    Κατασκευή και σχεδίαση

    Πρόκειται για ένα μοντέλο με οθόνη 8 ιντσών αλλά με λόγο 4:3, έτσι είναι πιό «τετράγωνο» απ’ότι θα περίμενε κανείς. Η κατασκευή του περιλαμβάνει σε μεγάλο βαθμό αλουμίνιο, το οποίο καλύπτει σχεδόν όλο το πίσω μέρος, εκτός από ένα μικρό κομμάτι στην κάτω πλευρά που περιλαμβάνει το ηχείο του. Στο εμπρός μέρος, τα περιθώρια πάνω και κάτω από την οθόνη είναι αρκετά μεγάλα αλλά αυτό δε μας πειράζει σε μια budget συσκευή, ενώ τα πλήκτρα αφής είναι τμήμα της ίδιας της οθόνης. Βάρος 339 γραμμάρια και πάχος 8 χιλιοστά είναι ανεκτά μεγέθη για την κατηγορία και δεν προβληματίζουν.

    Μια ιδιαιτερότητα του QV830 είναι πως κάθε θύρα και πλήκτρο βρίσκεται στην πάνω πλευρά του, ενώ στις υπόλοιπες τρείς δεν υπάρχει τίποτα. Αυτό ενθαρρύνει τη χρήση σε landscape mode αφού έχετε τα πάντα διαθέσιμα στο αριστερό σας χέρι, αλλά είναι αρκετά «περίεργο» για χρήση σε «κάθετη» θέση. Η πλευρά αυτή, λοιπόν, διαθέτει μια microUSB θύρα, το audio jack, υποδοχή για microSD που καλύπτεται με πορτάκι και φυσικά τα πλήκτρα power/lock και της έντασης. Συνολικά είναι ένα εύχρηστο tablet, απλά οι διαστάσεις του απαιτούν λίγη συνήθεια.

    Gigaset QV830 (5)

    Gigaset QV830 (3)

    Οθόνη, hardware και software

    Όπως προείπαμε, πρόκειται για ένα 8άρι tablet με οθόνη IPS, της οποίας η ανάλυση είναι η γνωστή από τους υπολογιστές, 1024×768 pixels (4:3). Αν και όχι ιδιαίτερα μεγάλη για 8άρα οθόνη, μας καλύπτει για την κατηγορία που βρίσκεται το Gigaset QV830. Η χρωματική απεικόνιση είναι καλή και παρ’ότι δεν υπάρχει αυτόματη ρύθμιση φωτεινότητας, η κλίμακα είναι σε σωστά πλαίσια και η μέγιστη ένταση αρκετά ικανοποιητική.

    Το tablet τρέχει Android 4.2.2 Jelly Bean με το stock interface, χωρίς καμία αλλαγή. Έως 8 συντομεύσεις μπορούν να τοποθετηθούν στη μπάρα εργαλείων, αλλά και φάκελοι με πολλαπλά shortcuts μέσα τους. Το τετραπύρηνο chipset (MediaTek) στο 1,2GHz δεν είναι κάτι το εξωπραγματικό αλλά κάνει το καθήκον άνετα, μαζί με το 1GB μνήμης RAM, προσφέροντας ομαλή και γρήγορη λειτουργία και απόκριση. Ο αποθηκευτικός χώρος ανέρχεται στα 8GB αλλά αφού επεκτείνεται μέσω microSD, δε θα έχετε κανένα πρόβλημα.

    Gigaset QV830

    Aπό πλευράς συνδεσιμότητας έχουμε φυσικά Wi-Fi 802.11 a/b/g/n (με Direct), Bluetooth 4.0 με A2DP, GPS, FM ραδιόφωνο και ό,τι χρειάζεται ο μέσος χρήστης.

    Κάμερα, ήχος, αυτονομία

    Η κύρια κάμερα του QV830 έχει ανάλυση 5 MPixels και μπορεί να κάνει λήψη 1080p video στα 30 FPS. Βέβαια το αποτέλεσμα δεν είναι πολύ υψηλής ποιότητας, αλλά για tablet είναι ακριβώς αυτό που περιμέναμε και μας κάλυψε. Διαθέτει HDR και auto-focus, αλλά όχι φλας. Όσο για την εμπρόσθια κάμερα έχει την ικανοποιητικότατη ανάλυση των 1,2 MPixels και μπορεί να κάνει λήψη 720p video, υπέρ-αρκετή για τα selfies και τις video-κλήσεις σας λοιπόν.

    Ο ήχος προέρχεται από το ένα και μοναδικό ηχείο του 1 Watt στο πίσω μέρος της συσκευής, το οποίο είναι αρκετά ισχυρό και όχι «αναιμικό», όπως σε άλλα low-end tablets και smartphones. Δεν εμποδίζεται ιδιαίτερα όταν ακουμπάτε τη συσκευή σε επίπεδες επιφάνειες και γενικά θα καλύψει τις ακουστικές σας ανάγκες.

    Gigaset QV830 (4)

    Όσο για την αυτονομία, οφείλεται στη μπαταρία των 3.260 mAh, η οποία σε συνδυασμό με τις χαμηλές απαιτήσεις της συσκευής σε ενέργεια, αποδείχθηκε αρκετά μεγάλη ώστε να την κρατήσει σε λειτουργία για 4-5 ώρες, χωρίς φόρτιση. Ανάλογα με τη χρήση που του κάνετε και τη φωτεινότητα που έχετε επιλέξει, φυσικά, αλλά εν κατακλείδι πρόκειται για ένα tablet με πολύ καλή αυτονομία για την κατηγορία του.

    Gigaset QV830 (2)

    Το Gigaset QV830 θα είναι διαθέσιμο εντός των ημερών από τα καταστήματα του δικτύου της Cyta έναντι €150 περίπου και αποτελεί μια πρώτης τάξεως λύση για όσους ψάχνουν ένα ποιοτικό 8άρι Wi-Fi tablet, με καλές επιδόσεις, χωρίς να κάνουν παραχωρήσεις και χωρίς να ξοδέψουν μια περιουσία. Θα έρχεται σε μαύρο και λευκό χρώμα. Δείτε τη συσκευή εν δράσει στο hands-on video!

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles