22.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Γνωρίστε το μέλλον του VR με το “holoportation” της Microsoft!

    Εντάξει, η τηλεμεταφορά μπορεί να βρίσκεται στα πλαίσια της φαντασίας (και των ταινιών Star Trek) μέχρι στιγμής, αλλά αυτό δεν εμποδίζει την Microsoft να μας παρουσιάσει το “holoportation”, το 3D ολόγραμμα δηλαδή κάποιου που βρίσκεται χιλιάδες χλμ μακριά μας, αλλά μπορεί να αλληλεπιδρά μαζί μας! Ο λόγος για το νεότερο project του Microsoft Research Interactive 3D technologies lab, που βασίζεται φυσικά στο next big thing του VR (Virtual Reality) που ακούει στο όνομα HoloLens!

    MicrosoftHoloLens_holoportation-970-80

    To «πακέτο» έρχεται πλήρες, με μία ειδική κάμερα που μας επιτρέπει να βλέπουμε, ακούμε και να αλληλεπιδρούμε με 3D ολογράμματα σε πραγματικό χρόνο, σα να βρίσκονταν στο ίδιο δωμάτιο μαζί μας (θυμάστε το ολόγραμμα της Princess Leia στο Star Wars;). Η Microsoft δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά της κάμερας και του εξοπλισμού που χρησιμοποιεί, όμως επιβεβαίωσε οτι μπορεί να ακολουθεί το πως κινούμαστε σε ένα δωμάτιο, σε πραγματικό χρόνο και να μεταφέρει στον… συνομιλητή μας – χιλιόμετρα μακριά- τις κινήσεις μας! Δεν μεταφέρει βέβαια άλλα στοιχεία, όπως μυρωδιά ή την αίσθηση της αφής, ενώ λόγω περιορισμών του λογισμικού Hololens αυτή τη στιγμή, ο συνομιλητής μας θα απεικονίζεται σαν να στέκεται μέσα στα… έπιπλα του χώρου μας. 

    Την παρουσίαση του Holoportation έκανε ο Alex Kipman, υπεύθυνος του προγράμματος HoloLens της Microsoft πριν 2 ημέρες και έκανε ένα… holoport με τον επιστήμονα Jeff Norris της Nasa, κατά τη διάρκεια ενός TED event στις ΗΠΑ! Για την ώρα το Hololens είναι σε φάση ανάπτυξης και το developers kit κοστίζει 3000$, αλλά μας δίνει μια καλή ιδέα για το πως θα είναι το κοντινό μέλλον μας!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles