19 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Γνωρίζατε ότι το «φιδάκι» της Nokia δεν ήταν το πρώτο mobile game;

    Το mobile gaming αποτελεί ένα πολύ σημαντικό και κερδοφόρο τομέα της βιομηχανίας της ψυχαγωγίας, με τη μεγάλη άνθηση που γνώρισε να έχει συντελεστεί χρονικά στα τελευταία πέντε με έξι χρόνια, όταν μεγάλες εταιρείες του χώρου, όπως η Gameloft και η EA, άρχισαν να δραστηριοποιούνται ενεργά. Πολλοί ίσως λανθασμένα να θεωρήσουν ότι το γνωστό σε όλους μας «φιδάκι» της Nokia, ήταν το πρώτο παιχνίδι για κινητά τηλέφωνα, όμως αυτό δεν αληθεύει. Οι ρίζες του τοποθετούνται χρονικά στο 1997.

    snake

     

    Ο λόγος που γνώρισε τόσο μεγάλη επιτυχία σε σύντομο χρονικό διάστημα, είναι το γεγονός ότι ήταν διαθέσιμο σε κάθε κινητό τηλέφωνο της Nokia που κυκλοφορούσε στην αγορά. Ωστόσο, λίγοι γνωρίζουν ότι τρία χρόνια πριν από αυτό, μια τροποποιημένη έκδοση του Tetris ήρθε προεγκατεστημένη σε μια συσκευή η οποία ονομαζόταν Hagenuk MT-2000. Η συσκευή, που έκανε το ντεμπούτο της το 1994 και είχε κατασκευαστεί από Δανέζικη εταιρεία, θεωρείται η πρώτη που κυκλοφόρησε με «μαλακά» πλήκτρα, κατάλληλα για gaming.

    hagenuk-mt-2000
    Hagenuk MT-2000

    Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο που πολλοί από εσάς ίσως να αγνοείτε, είναι ότι το Hagenuk MT-2000, αποτελούσε την πρώτη συσκευή με ενσωματωμένη κεραία. Και πάλι όμως, δεν αποτελεί το πρώτο mobile game. Πριν ακόμη η Apple παρουσιάσει το πρώτο iPhone και πριν την απαρχή μιας νέας εποχής στο κόσμο των φορητών συσκευών, δυο άλλες εταιρείες, οι IBM και BellSouth είχαν συνεργαστεί πάνω στη διάθεση του πρώτου smartphone, του Simon Personal Communicator. Η συσκευή παρουσιάστηκε επισήμως το 1993 αλλά έφθασε στην αγορά τον Αύγουστο του 1994. Εκτός από τα πολλά χαρακτηριστικά που είχε το smartphone εκείνης της εποχής, μεταξύ των οποίων ήταν και το fax, η IBM πρόσθεσε το Scramble και ένα είδους παζλ.

    IBM Simon
    IBM Simon

    Ως εκ τούτου, το πρώτο παιχνίδι που δημιουργήθηκε θεωρείται το Scramble, καταφθάνοντας λίγο νωρίτερα από το Tetris. Από την πλευρά αυτή, το «φιδάκι» της Nokia είναι το τρίτο, χρονολογικά, παιχνίδι που κυκλοφόρησε.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles