21.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Goldman Sachs: Νικήτρια του Mundial 2014 η Βραζιλία!

    Το έκτο της Παγκόσμιο Κύπελλο πρόκειται να κατακτήσει η Βραζιλία, σύμφωνα με λεπτομερή στατιστική ανάλυση των οικονομολόγων της Goldman Sachs, που θέλει τους διοργανωτές του Mundial, να φτάνουν στο τελικό της φετινής διοργάνωσης και να επικρατούν της Αργεντινής με σκορ 3-1!

    brazil-trophies

    Η μεθοδολογία που ακολούθησε η επενδυτική τράπεζα, βασίζεται σε ανάλυση ποδοσφαιρικών αγώνων από το 1960 και μετά, με εξαρτημένη μεταβλητή τον αριθμό των τερμάτων που θα σημειωθούν από κάθε ομάδα σε κάθε αγώνα. Η μοντελοποίηση των ποδοσφαιρικών αγώνων έγινε με βάση τη βιβλιογραφία, και η υπόθεση για τον αριθμό των τερμάτων που θα πετύχει μια συγκεκριμένη ομάδα σε ένα συγκεκριμένο παιχνίδι, ακολουθεί την κατανομή Poisson.

    Όπως προκύπτει λοιπόν από την ενδιαφέρουσα αυτή στατιστική ανάλυση, η Βραζιλία έχει 48,5% πιθανότητες για την κατάκτηση του Mundial, η Αργεντινή 14,1%, η Αγγλία 1,4% και η Ελλάδα… μόλις 0,3%! Οι Άγγλοι φαίνεται πως δεν θα περάσουν ούτε από την πρώτη φάση, καθώς αναμένεται να τερματίσουν στην τρίτη θέση του ομίλου, πίσω από Ιταλία και Ουρουγουάη, και να αποκλειστούν. Η Ουρουγουάη θα αντιμετωπίσει στους “16” την Εθνική μας, και θα την αποκλείσει, ενώ Ισπανοί και Γερμανοί θα φτάσουν ως τα ημιτελικά!

    GS_pinakas

    Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι εξ’ ολοκλήρου βασισμένο στην στατιστική, και αφήνει απ’ έξω πληροφορίες που αφορούν την ποιότητα των ομάδων, πιθανούς τραυματισμούς σημαντικών παικτών, την ανθρώπινη κρίση κ.α.

    Τέλος, η ιδανική εντεκάδα της Goldman Sachs, όπως διαμορφώθηκε από τις απαντήσεις των πελατών της, περιλαμβάνει τους εξής:

    GS_Best_11

    Ολόκληρη την έκθεση της Goldman Sachs, μπορείτε να δείτε εδώ

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles