17.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Μεγάλη αύξηση κερδών για την Nvidia, με τις πωλήσεις του Tegra στα ύψη!

    H Nvidia ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για τη χρονιά που μας πέρασε και οι υπεύθυνοι του κολοσσού των GPUs έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται αισιόδοξοι για την μέχρι τώρα πορεία της γνωστής κατασκευάστριας εταιρείας. Συγκεκριμένα, τα κέρδη της Nvidia για το 2014 ξεπέρασαν ακόμη και τις πιο θετικές εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street. Η Nvidia σημείωσε 4.68 δισεκατομμύρια δολάρια σε συνολικά μεικτά έσοδα (αύξηση της τάξης του 13.4% σε σχέση με το 2013), με το καθαρό κέρδος να ανέρχεται στα 631 εκατομμύρια δολάρια (43.4 σε σύγκριση με το 2013).

    nvidia

    Τα περισσότερα κέρδη της «εταιρείας – κολοσσού», προήλθαν από τις πωλήσεις GPUs με μία αύξηση της τάξεως του 38% (85.8% επί του συνόλου των πωλήσεων μόνο το τελευταίο τρίμηνο). Ως εξαιρετική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί επίσης η πορεία των Nvidia Tegra chipsets, τα οποία απέφεραν κέρδη που άγγιξαν τα 579 εκατ. δολάρια, πετυχαίνοντας μία αύξηση που μεταφράζεται στο 45.5%. Οι αυξημένες πωλήσεις του Nvidia Tegra οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στο SHIELD tablet. Αν και σε γενικές γραμμές η συνολική πορεία της Nvidia είναι άκρως ικανοποιητική, ωστόσο ίσως το μοναδικό μελανό σημείο της να έχει να κάνει με την mobile αγορά. Ειδικότερα, αυτή τη στιγμή η Nvidia καταλαμβάνει ένα πολύ μικρό μερίδιο στην αγορά των mobile chipsets, με τις Qualcomm και MediaTek να αποτελούν αυτή τη στιγμή τους δύο μεγαλύτερους προμηθευτές, καθώς τα chipsets τους «φορούν» εκατομμύρια συσκευές και η Nvidia σε αυτή τη φάση φαίνεται να βρίσκεται εκτός ανταγωνισμού.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles