24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Κερδοφορία για τη Sony… αλλά όχι από τα smartphones!

    Μπορεί η Sony να θεωρείται μία ιστορική εταιρεία – κολοσσός στον τομέα των προϊόντων υψηλής τεχνολογίας και του home entertainment, όμως τα τελευταία χρόνια ο ιαπωνικός γίγαντας έχανε συνεχώς λεφτά, σημειώνοντας ζημίες αρκετών εκατομμυρίων. Ύστερα από ένα δύσκολο διάστημα που τα οικονομικά της γνωστής εταιρείας δεν πηγαίνανε και πολύ καλά, πλέον άρχισε να φαίνεται λίγο φως στο τούνελ, καθώς τα αποτελέσματα του τελευταίου οικονομικού τριμήνου (τελείωσε στις 30 Ιουνίου) που ανακοίνωσε η Sony ήταν άκρως ενθαρρυντικά

    sony mobile

    Συγκεκριμένα, το προηγούμενο οικονομικό τρίμηνο το καθαρό κέρδος της εταιρείας ανήλθε στα 265 εκατομμύρια δολάρια με συνολικά έσοδα που άγγιξαν  τα 17.9 δισεκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές το κάρο κατάφεραν να σύρουν, οι εξαιρετικές πωλήσεις του PlayStation 4 και οι επιτυχημένες εισπρακτικά κινηματογραφικές ταινίες (όπως το εξαιρετικό The Amazing Spider-Man 2) της Sony Pictures. Ωστόσο, τα νέα δεν είναι το ίδιο καλά για το τμήμα της κινητής τηλεφωνίας, καθώς οι πωλήσεις των Xperia και των υπολοίπων φορητών συσκευών εξακολουθούν να βρίσκονται σε πτώση. Επίσης, αρκετές οικονομικές απώλειες έχουν προκληθεί και στον τομέα των computers, καθώς η απόφαση της εταιρείας να αποχωρήσει από τη συγκεκριμένη αγορά (ρίχνοντας ταφόπλακα στην ιστορική σειρά Vaio) οδήγησαν σε μία πτώση πώλησεων της τάξεως του 33% σε σύγκριση με την ίδια χρονική περίοδο πέρσι.

    ps4-deals

    sony xperia Z - 01

    Οι υπεύθυνοι της Sony θεωρούν βέβαια ότι τα δύσκολα δεν έχουν περάσει ακόμη, καθώς υπολογίζουν ότι η ιαπωνική εταιρεία αναμένεται να καταγράψει μέσα στο έτος που διανύουμε, απώλειες της τάξεως των 487 εκατομμυρίων δολαρίων. Αν και τα τελευταία χρόνια το καράβι της Sony έχει πέσει σε φουρτούνα, το γεγονός ότι υπάρχουν ενδείξεις ανάκαμψης, αναμφίβολα αποτελεί ένα πολύ αισιόδοξο σημάδι.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles