20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    H Google (και όχι η Apple όπως μπορεί να θεωρούσες πιθανότερο) εξαγοράζει τη Nest έναντι 3.2 δισ. δολαρίων

    Είναι μία εξαγορά που προκαλεί αίσθηση, ειδικότερα στην Αμερική που γνωρίζουν τι εστί… Nest Labs. Η εταιρεία που δημιούργησαν ο Tony Fadell (σχεδιαστής του iPod της Apple) και ο Matt Rogers (πρώην μηχανικός και αυτός στο Cupertino) και η οποία μας έχει χαρίσει μερικά άκρως καινοτόμα και με ξεχωριστό design προϊόντα (όπως ο διάσημος θερμοστάτης ή ο ανιχνευτής καπνού της) ανήκει πλέον στη Google.

    nest thermostat

    Η εξαγορά κόστισε στον αμερικανικό κολοσσό 3.2 δισ. δολάρια σε μετρητά, όπως διαβάζουμε στο δελτίο τύπου της Google, με την Nest Labs να συνεχίζει να λειτουργεί ανεξάρτητα υπό την ηγεσία του συνιδρυτή της και CEO της εταιρείας Tony Fadell. Και μπορεί κάποιοι να φαντάζονταν ότι οι ιδρυτές της Nest ως πρώην μηχανικοί της Apple ήταν πιο κοντά σε μία εξαγορά από το … Cupertino και όχι από τη Google (ας μην ξεχνάμε ότι ο θερμοστάτης τους πωλούνταν ακόμη και μέσα στα Apple Stores!), φαίνεται ωστόσο ότι ο Sergey Brin και ο Larry Page είχαν διαφορετική άποψη.

    Αν κρίνουμε, πάντως, από την καινοτόμα σκέψη των στελεχών της Nest στα “έξυπνα” οικιακά προϊόντα, σίγουρα μπορούμε να φανταστούμε αυτή τη στιγμή πως το μέλλον της στη Google θα περιλαμβάνει πολλές σχετικές συνέργειες που θα αλλάξουν το σπίτι μας κάνοντάς το πιο smart. Εν αναμονή, λοιπόν, πολλών νέων προϊόντων που ξέρουμε από τώρα ότι θα κερδίσουν το ενδιαφέρον μας…

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles