17.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Το νέο συναρπαστικό κεφάλαιο της Google που γίνεται… Alphabet!

    Από την πρώτη στιγμή ίδρυσης της Google, πριν 11 χρόνια, οι Sergey Brin και Larry Page σημείωναν ότι δεν επρόκειτο γία μία συμβατική εταιρεία. Και στα χρόνια που ακολούθησαν, κάθε φορά που είχαν την ευκαιρία ξέφευγαν από την “απλή” δραστηριοποίηση στο κομμάτι της αναζήτησης και του Internet.

    Υπηρεσίες όπως τo Google Maps, το Youtube, o browser Chrome και το Android ήταν μόνο η αρχή, με projects όπως οι καινοτομίες του εργαστηρίου Google X, η δραστηριοποίηση στο πεδίο της ιατρικής, των drones, του έξυπνου σπιτιού και όχι μόνο να δείχνουν ότι δεν υπήρχαν όρια στα σχέδια της εταιρείας.

    google alphabet

    Έτσι, πριν λίγες ώρες, οι ιδρυτές του αμερικανικού κολοσσού ανακοίνωσαν τη δημιουργία μίας νέας “ομπρέλας” των εταιρειών τους που ονομάζεται Alphabet. Μία νέα μεγάλη εταιρεία που θα έχει κάτω από την σκέπη της και την Google και στην οποία αναλαμβάνει CEO ο Larry Page και πρόεδρος ο Sergey Brin.

    Η Alphabet φυσικά περιλαμβάνει, πέρα από την Google, και όλες τις υπόλοιπες εταιρείες που είχε στεγάσει η τελευταία, όπως τo ερευνητικό εργαστήριο Google X, επενδυτικά σχήματα όπως οι Ventures και Capital, αλλά και οι Calico και Life Sciences που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας, ενώ και οι μετοχές της Google θα περάσουν στη νέα μητρική εταιρεία.

    Όπως σημειώνει ο Page, η Alphabet ενισχύει το μοντέλο που θέλουν να υιοθετήσουν, σύμφωνα με το οποίο ένας ισχυρός CEO θα τρέχει κάθε επιχείρηση τους, με τον Sergey Brin και εκείνον να προσφέρουν τη βοήθειά τους όποτε απαιτείται, να διαχειρίζονται την κατανομή των κεφαλαίων, αλλά και να εργάζονται ώστε να εξασφαλίζουν ότι κάθε εταιρεία θα λειτουργεί σωστά. Το όνομα της νέας “ομπρέλας” εταιρειών επιλέχθηκε καθώς το αλφάβητο αντιπροσωπεύει τη γλώσσα, μία από τις σημαντικότερες καινοτομίες της ανθρωπότητας, αλλά και πυρήνα του τομέα της αναζήτησης της Google.

    Παράλληλα με την εξέλιξη αυτή, ο Sundar Pichai παίρνει προαγωγή ως CEO της Google, αναλαμβάνοντας πλήρως τις “συμβατικές” δραστηριότητες της εταιρείας τις οποίες γνωρίζουμε καλά και στις οποίες ο ίδιος δραστηριοποιείται έντονα τα τελευταία χρόνια.

    Μία νέα εποχή γα την Google, λοιπόν, που πλέον ως Alphabet φαίνεται πως δε θα σταματήσει να αναπτύσσει νέα καινοτόμα projects τα οποία θα καλύπτουν ολοένα και περισσότερους τομείς της ζωής μας.

    Related Articles

    4 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles