17 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Τι συμβαίνει με Google και Uber; Στενοί συνεργάτες προς το παρόν, υποψήφιοι ανταγωνιστές σύντομα;

    Ενώ η Uber ανακοινώνει συνεργασία με το πανεπιστήμιο Carnegie Mellon με στόχο την αξιοποίηση της εξειδίκευσής του κυρίως σε θέματα τεχνογνωσίας στο κομμάτι της ρομποτικής, η Google -που, προς το παρόν να σημειώσουμε ότι αποτελεί επενδυτή της Uber- ίσως έχει στο μυαλό της κάποιες ανταγωνιστικές κινήσεις προς το δημοφιλές startup.

    uber

    Η Google (η οποία το 2013, μέσω της Google Ventures, επένδυσε 258 εκατ. δολάρια στην Uber) ετοιμάζει πιθανότατα τη δική της υπηρεσία ride-sharing. Αυτό μεταδίδει τώρα σε αποκλειστικό ρεπορτάζ το Bloomberg, με το μέσο να σημειώνει επίσης ότι το project αναπτύσσεται “πιθανόν σε συνδυασμό” με τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό της Google.

    Vehicle-prototype-google

    Μία υπηρεσία taxi φαίνεται ιδανική κατά την πρώτη περίοδο λειτουργίας των self-driving cars, με την Google να δοκιμάζει το service και, παράλληλα, να κερδίζει απ’ αυτό χρήματα, χωρίς να χρειάζεται να πληρώνει οδηγούς. Αν αυτό ισχύει, μιλάμε φυσικά για μία σύγκρουση με την Uber και τις υπηρεσίες που προσφέρει το startup, μία σύγκρουση η οποία γίνεται πιο έντονη αν συνυπολογίσουμε σ’ αυτήν και το ενδεχόμενο η Uber να θέλει και αυτή να μπει στο παιχνίδι των αυτοκινήτων χωρίς οδηγό, δεδομένης της συνεργασίας με το Carnegie Mellon που αναφέραμε στην αρχή.

    google-cars

    Πρέπει να σημειώσουμε πάντως πως η Wall Street Journal σε δικό της report διαψεύδει το ρεπορτάζ του Bloomberg γράφοντας ότι η ridesharing app της Google είναι ένα “εσωτερικό εργαλείο” που προορίζεται απλά στο να βοηθά τους υπαλλήλους της να πηγαίνουν στη δουλειά με πιο οικονομικό τρόπο (μέσω carpooling). Η WSJ συνεχίζει αναφέροντας ότι Google και Uber συνεργάζονται στενά για κάποιο χρονικό διάστημα, ωστόσο η δεύτερη έχει ήδη σκέψεις και για δημιουργία ενός mapping system που θα την απελευθερώσει από την Google και τους Apple Maps.

    Τα reports, σε κάθε περίπτωση, μας κάνουν να πιστεύουμε πως, παρά τη συνεργασία τους προς το παρόν, οι δύο εταιρείες με τον ένα ή τον άλλο τρόπο κοιτούν και ξεχωριστά το μέλλον τους και το επόμενο διάστημα θα δείξει αν θα δουν η μία την άλλη περισσότερο ανταγωνιστικά ή θα κινηθούν μαζί αναπτύσσοντας καινοτόμες υπηρεσίες που θα μας απασχολήσουν πολύ στο μέλλον.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles