20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Android for Work. Η Google φέρνει το Android με ασφάλεια στο γραφείο

    Μπορεί το Android να έχει κατακτήσει μία μεγάλη μερίδα κόσμου, η Google, ωστόσο, έως τώρα δεν είχε προσπαθήσει να πραγματοποιήσει ένα σοβαρό βήμα όσον αφορά το λειτουργικό της προς την κατεύθυνση της παροχής μίας ολοκληρωμένης επαγγελματικής λύσης, για να μπορεί ο χρήστης να αξιοποιεί τη συσκευή του και τις δυνατότητές της με ασφάλεια και στο γραφείο. Ένας χώρος που ακόμη και η “ξεχασμένη” Blackberry συνεχίζει να προτιμάται από πολλούς, ενώ και η Apple έχει καταφέρει να χτίσει ένα ισχυρό προφίλ στο iOS. Κι ενώ έως τώρα οι κατασκευαστές που προτιμούν το Android είχαν φροντίσει να καλύψουν το κενό με πλατφόρμες σαν το Samsung Knox, τώρα έρχεται επιτέλους η ώρα της Google για κάτι πιο ολοκληρωμένο με το Android for Work.

    Android for Work

    Η πρωτοβουλία της εταιρείας παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Google I/O 2014, σήμερα ωστόσο έχουμε το επίσημο λανσάρισμα του προγράμματος με αρκετές λεπτομέρειες για το πώς ακριβώς λειτουργεί. Βασικός στόχος της Google είναι να κάνει ευκολότερο για τις επιχειρήσεις να εμπιστευτούν τη χρήση των Android συσκευών από τους εργαζομένους τους, ώστε να μπορούν να τις χρησιμοποιούν με ασφάλεια στο περιβάλλον εργασίας τους.

    Το Android for Work αποτελείται από τις σχετικές νέες τεχνολογίες που η Google εγκαινιάζει στο Android 5.0 Lollipop, καθώς και διευρυμένες συνεργασίες με κατασκευαστές hardware, προγραμματιστές, εταιρείες enterprise mobility management κ.ά.

    Η Google εισάγει το concept των Work Profiles στο Android 5.0 Lollipop, επιτρέποντας στους χρήστες να δημιουργούν ένα ξεχωριστό προφίλ εργασίας που θα τους επιτρέπει να διαχειρίζονται τα work data τους με ασφάλεια, ενώ πρόβλεψη υπάρχει και για όσους έχουν συσκευές με παλαιότερη έκδοση του Android (Ice Cream Sandwich έως KitKat) καθώς θα μπορούν να κατεβάσουν την ειδική Android for Work app στη συσκευή τους.

    Οι εταιρείες, από την πλευρά τους, χάρη στην εφαρμογή Google Play for Work θα μπορούν να δημιουργούν και να διαχειρίζονται εφαρμογές τις οποίες θα εγκαθιστούν οι χρήστες του Android for Work, χωρίς ωστόσο να έχουν πρόσβαση στα προσωπικά τους δεδομένα.

    Φυσικά, η Google έχει δημιουργήσει και μία σουίτα business apps για email, επαφές και ημερολόγιο, που υποστηρίζουν Exchange και Note και παρέχουν δυνατότητες επεξεργασίας εγγράφων σε ένα εξίσου ασφαλές περιβάλλον.

    Android for Work 2

    Αξίζει να σημειώσουμε, τέλος, πως η αμερικανική εταιρεία συνεργάζεται στο Android for Work με μία ευρεία λίστα από εταιρείες όπως οι Samsung, HTC, Motorola, Adobe, Box, Salesforce, Cisco, Citrix και άλλες, ώστε να εξασφαλίσει ότι η νέα της πρωτοβουλία θα αποτελέσει από την πρώτη στιγμή μία ανταγωνιστική λύση που θα προσφέρει ασφάλεια, χρηστικότητα και πλούσιο περιεχόμενο.

    Διαβάστε περισσότερα για το Android for Work

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles