20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Google: Ανοίγει σταδιακά το Bard AI chatbot

    Η Google παρουσίασε το Bard το Φεβρουάριο και από τότε εργάζεται για να βελτιώσει τις απαντήσεις του, μετά από το… φιάσκο που συντελέστηκε στο ντεμπούτο του. Πρόσφατα, μάλιστα είδαμε την εταιρεία να προσθέτει ΑΙ χαρακτηριστικά σε όλη τη σουίτα υπηρεσιών της, τη στιγμή που το Bard chatbot παρέμενε αποκλειστικά στα χέρια επιλεγμένων χρηστών. Τώρα όμως η Google αποφάσισε να ανοίξει την πρόσβαση στο Bard σε Αμερική και Ηνωμένο Βασίλειο, καλώντας τους ενδιαφερόμενους να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους στο bard.google.com. Η εταιρεία αναφέρει ότι σύντομα η πρόσβαση θα είναι δυνατή και σε άλλες χώρες και γλώσσες.

    Όπως συμβαίνει με το ανταγωνιστικό ChatGPT ή το Bing AI της Microsoft, οι χρήστες θα μπορούν να μιλήσουν με το Bard όπως θα έκαναν με έναν φίλο, χρησιμοποιώντας φυσική γλώσσα αντί για μια σειρά λέξεων-κλειδιών. «Μπορείτε να ζητήσετε από τον Bard να σας δώσει συμβουλές για να επιτύχετε τον στόχο σας να διαβάσετε περισσότερα βιβλία φέτος, να εξηγήσετε την κβαντική φυσική με απλούς όρους ή να πυροδοτήσετε τη δημιουργικότητά σας περιγράφοντας μια ανάρτηση ιστολογίου», έγραψαν οι Hsiao και Collins από την πλευρά της Google.

    Το ζευγάρι ανέφερε επίσης ότι “το Bard είναι μια συμπληρωματική εμπειρία στην Αναζήτηση Google”. Με βάση τα στιγμιότυπα οθόνης που περιλαμβάνονται στην ανακοίνωση, το Bard μοιάζει αρκετά με το Bing AI, με μερικές βασικές διαφορές. Στο κάτω μέρος κάθε απάντησης, η έκδοση της Google προσφέρει τέσσερα κουμπιά: thumbs up, thumbs down, refresh και ένα κουμπί που λέει “Google it.”

    Υπάρχει επίσης μια επιλογή στην επάνω δεξιά γωνία που λέει “Προβολή άλλων drafts”. Το Bing AI δεν τα έχει αυτά, αλλά χρησιμοποιεί το διάστημα κάτω από κάθε απόκριση ως περιοχή για παραπομπές.

    Διαβάστε επίσης:

    OPPO Find N2 Flip: Το νέο αναδιπλούμενο Smartphone αποκλειστικά σε COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟ

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles