19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Εναλλακτικές προτάσεις για να αποφύγετε το… άγρυπνο μάτι της Google

    Η Google έχει δημιουργήσει μία παντοκρατορία από υπηρεσίες-κλειδιά στο Internet που σας επιτρέπει να τις χρησιμοποιείτε, απλώς με την δημιουργίας ενός λογαριασμού. Τέτοιες υπηρεσίες περιλαμβάνουν τα GMail, Google+, YouTube, Google Drive καθώς και το Google Play store (αυτό αφορά τους φίλους του λειτουργικού συστήματος Android).

    Όσοι από εσάς ανυσυχείτε για το… άγρυπνο μάτι της Google, που μαζεύει πληροφορίες για εσάς σε ότι και αν κάνετε στο Internet, υπάρχουν μερικές εναλλακτικές λύσεις, που θα σας επιτρέψουν να πλοηγήστε στο Internet, χωρίς να αφήνετε ίχνη τα οποία συλλέγει και αρχειοθετεί ο κολοσσός του Internet.

    Σύμφωνα λοιπόν με μερικές προτάσεις του Ars Technica, μπορείτε αντί για την μηχανή της Google, να χρησιμοποιείτε την μηχανή αναζήτησης DuckDuckGo, η οποία χρησιμοποιεί μεν την μηχανή αναζήτησης της Google στο παρασκήνιο, αλλά δεν συλλέγει πληροφορίες όπως την IP σας και δεν χρησιμοποιεί cookies.

    google_evil

    Επίσης αντί για το Google+ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα App.net και Diaspora καθώς και τους GNU IceCat ή Firefox αντί για τον Google Chrome. Μπορείτε ακόμα και να αντικαταστήσετε το GMail με το FastMail αλλά και το Feedbin αντί του Reader καθώς και το iAWriter αντί για τα Google Docs/ Drive. Αν χρησιμοποιείται instant messenger, το Ars Technica προτείνει την χρήση του Skype μέσω του Adium αντί να χρησιμοποιείτε το Google Talk.

    Φυσικά, το να χρησιμοποιείτε τόσες πολλές διαφορετικές υπηρεσίες και τόσα διαφορετικά passwords δεν είναι και ιδιαίτερα βολικό, ωστόσο αν είστε αποφασισμένοι να αποφύγετε το… άγρυπνο μάτι της Google και την συλλογή πληροφοριών σχετικά με τις συνήθειες σας στο Internet, τότε αξίζει τον κόπο.

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles