15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Google Chrome για Windows. Ενισχύεται με “antivirus”

    Με στόχο οι χρήστες του Chrome να έχουν καλύτερη και απροβλημάτιστη εμπειρία web browsing, η Google προσθέτει πλέον στον Chrome για Windows basic “χαρακτηριστικά antivirus” που σας βοηθήσουν να αποφεύγετε κακόβουλα εργαλεία και extensions του browser που αλλάζουν τα προκαθορισμένα settings σας. Έτσι, πλέον ο browser σας ενημερώνει σε περίπτωση ύποπτης “συμπεριφοράς” για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο, μέσω της νέας επιλογής Chrome Cleanup.

    Google Chrome

    Ο Chrome ανιχνεύει αν κάποιο από τα settings του browser έχουν αλλάξει χωρίς τη συγκατάθεση του χρήστη και προσφέρει επιλογή επαναφοράς στις προηγούμενες ρυθμίσεις. Επιπλέον, προτρέπει τους χρήστες να καταργήσουν οποιοδήποτε ύποπτο ή επιβλαβές πρόγραμμα από τον υπολογιστή τους.

    Η εταιρεία συνεργάζεται με την ESET για να χρησιμοποιήσει τη μηχανή ανίχνευσής της ώστε να λειτουργήσει το νέο χαρακτηριστικό.

    Ακολουθεί το ΔΤ της ESET για τη συνεργασία

    Η ESET και η Google συνεργάζονται για να σταματήσουν το επικίνδυνο malware

    Η νέα λύση της ESET προωθεί την ασφαλή αναζήτηση στο internet προστατεύοντας τις συσκευές από ανεπιθύμητο λογισμικό

    Η ESET παρουσιάζει το Chrome Cleanup, ένα νέο εργαλείο σάρωσης και απομάκρυνσης απειλών στο Google Chrome, που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους χρήστες να περιηγούνται στο διαδίκτυο με ασφάλεια και χωρίς διακοπές. Το Chrome Cleanup θα είναι διαθέσιμο σε όλους τους χρήστες του Google Chrome που χρησιμοποιούν Windows.

    Με τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο να γίνονται πιο πολύπλοκες και πιο δύσκολο να εντοπιστούν, η περιήγηση στο διαδίκτυο είναι δυνατόν να οδηγήσει τους χρήστες σε επικίνδυνους ιστότοπους, από τους οποίους μπορεί να εγκατασταθεί κακόβουλο λογισμικό σε συσκευές.

    Το Chrome Cleanup ειδοποιεί τους χρήστες του Google Chrome για πιθανές απειλές, όταν εντοπίζει ανεπιθύμητο λογισμικό. Το Google Chrome τότε θα δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να αφαιρέσουν το λογισμικό. Το Chrome Cleanup λειτουργεί στο παρασκήνιο, χωρίς να είναι εμφανές στο χρήστη και χωρίς να διακόπτει τις εργασίες του. Απομακρύνει το ανεπιθύμητο λογισμικό και ειδοποιεί τον χρήστη μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία καθαρισμού.

    «Η χρήση του Διαδικτύου πρέπει να είναι πάντα μια ομαλή και ασφαλής εμπειρία για όλους» υποστηρίζει ο Juraj Malcho, Chief Technology Officer στην ESET. «Εδώ και τρείς δεκαετίες, η ESET έχει αναπτύξει μια σειρά λύσεων ασφάλειας που επιτρέπουν στους χρήστες να απολαμβάνουν με ασφάλεια την τεχνολογία, περιορίζοντας διάφορες απειλές του κυβερνοχώρου. Το Chrome Cleanup αντιμετωπίζει το ανεπιθύμητο λογισμικό, που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την εμπειρία των χρηστών στο διαδίκτυο»

    Το Chrome Cleanup είναι ενσωματωμένο στην τελευταία έκδοση του Google Chrome. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το σχετικό blog post της Google.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles