11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Η Google δοκιμάζει λειτουργία επισκέπτη στον Chrome για πολλαπλή χρήση

    Όταν ένας φίλος θέλει να χρησιμοποιήσει τον υπολογιστή μου για να πλοηγηθεί στο ίντερνετ, τότε του ανοίγω τον Mozilla Firefox ή τον Internet Explorer. Εγώ χρησιμοποιώ τον Google Chrome, στον οποίο έχω συνδεθεί με το προσωπικό μου προφίλ και έχω το δικό μου ιστορικό περιήγησης, τους σελιδοδείκτες μου κλπ, πράγματα τα οποία δε θέλω να πειραχτούν από άλλους.

    google chrome guest mode

    Η Google δοκιμάζει στην beta έκδοση του Chrome μία νέα λειτουργία, η οποία φέρνει την κρυφή λειτουργία της εναλλαγής χρηστών στο προσκήνιο, και παρέα με αυτή, τη νέα λειτουργία επισκέπτη, ή αλλιώς guest mode.

    Κάθε χρήστης στην οικογένεια μπορεί να διατηρεί το δικό του Chrome προφίλ, στο οποίο υπάρχουν το δικό του ιστορικό περιήγησης, τα δικά του πρόσθετα, οι δικοί του σελιδοδείκτες κλπ. Η δημιουργία, καθώς και η εναλλαγή προφίλ, μπορεί να γίνει εύκολα από την επιλογή πάνω δεξιά στο παράθυρο του Chrome.

    google chrome guest mode

    Στο παράθυρο επιλογής προφίλ μπορεί κανείς να εντοπίσει τη νέα επιλογή «Browse as Guest» στο κάτω αριστερό μέρος, με την οποία εύκολα ανοίγει ένα νέο παράθυρο Chrome για χρήση από κάποιον επισκέπτη. Μετά το τέλος της χρήσης, ο browser δεν αποθηκεύει τίποτα, ούτε ιστορικό, ούτε εγκαταστάσεις προσθέτων κλπ. Ο επισκέπτης χρήστης είναι σαν να μη χρησιμοποίησε ποτέ τον Chrome και δεν ανησυχούμε μήπως πείραξε τις ρυθμίσεις μας. Ή μήπως όχι;

    Το μόνο αρνητικό στην όλη διαδικασία είναι πως τόσο η εναλλαγή των συνδεδεμένων χρηστών, όσο και η εναλλαγή από επισκέπτη χρήστη σε συνδεδεμένο χρήστη, δεν απαιτούν προς το παρόν κάποια εισαγωγή κωδικού για ασφάλεια. Αυτό σημαίνει πως εύκολα ένας επισκέπτης μπορεί να αλλάξει προφίλ και να συνδεθεί με το δικό μας. Βέβαια, η λειτουργία είναι ακόμα δοκιμαστική, κάτι το οποίο σημαίνει πως ίσως το πρόβλημα ασφαλείας διορθωθεί έως ότου (και αν) κάνει την εμφάνιση του στην τελική έκδοση.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles