19.7 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Πιο ασφαλές το Flash στη νέα έκδοση του Chrome για Windows

    Το Flash είναι μία πολύ διαδεδομένη τεχνολογία, και κατά συνέπεια είναι μία από τις πρώτες επιλογές των hackers για να βρίσκουν και να εκμεταλλεύονται τα κενά ασφαλείας του. Η Google όμως κάνει ότι μπορεί για να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο ανεπιθύμητης πρόσβασης στον υπολογιστή σας. Αυτό γίνεται με τη νέα έκδοση του Chrome, η οποία όμως προς το παρόν διατίθεται μόνο για Windows.

    Ο νέος Chrome επιτρέπει στο Flash plugin να τρέχει σε ξεχωριστό sandbox από τις υπόλοιπες εργασίες. Έτσι η εκτέλεση του κώδικα Flash είναι πιο ασφαλής. Επίσης εκμεταλλεύεται την hardware επιτάχυνση γραφικών του υπολογιστή, αποδίδοντας έτσι πιο γρήγορα. Είναι όμως και πιο σταθερό, καθώς σύμφωνα με τη Google, έχει παρατηρηθεί μία μείωση των crashes κατά 20%.

    Εκτός αυτών όμως, το sandbox mode του Flash στον Chrome είναι πλέον εφικτό και στα XP. Επιπλέον επιτρέπεται και η υποστήριξη του Flash στο Metro UI των Windows 8. Οι χρήστες με Windows, Linux και Chrome OS απολαμβάνουν ήδη τα παραπάνω νέα χαρακτηριστικά, ενώ θα κυκλοφορήσει σύντομα και η σχετική έκδοση για OSX.

    Πηγή : TheVerge

    Δημήτρης Θωμαδάκης
    Δημήτρης Θωμαδάκης
    The Matrix cannot tell you who you are

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles