13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Google Doodle αφιερωμένο στους Ολυμπιακούς του Sochi και τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων

    Το σημερινό Google Doodle παίρνει αφορμή από την έναρξη των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Sochi της Ρωσίας, περνώντας ένα μήνυμα στους επισκέπτες της αρχικής σελίδας του αμερικανικού κολοσσού της αναζήτησης.

    google-doodle-sochi

    Η επιλογή της Google, που εμφανίζεται στις αρχικές σελίδες της έκδοσης κάθε χώρας ακόμη και της Ρωσίας, παίρνει αφορμή από το μεγάλο αθλητικό γεγονός του χειμώνα, παρέχοντας στήριξη υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων, μετά τους αυστηρούς νόμους που έχει επιβάλλει η ρωσική κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα.

    Με φόντο το ουράνιο τόξο (ένα σύμβολο για τα δικαιώματα της LGBT κοινότητας που “θεσπίστηκε” το 1978 στο San Francisco,) στο σημερινό Google Doodle αθλητές επιδίδονται σε μία σειρά από χειμερινά Ολυμπιακά σπορ, ενώ από κάτω υπάρχει ένα συνοδευτικό κείμενο από τον Ολυμπιακό Καταστατικό Χάρτη.

    «Ο αθλητισμός είναι ανθρώπινο δικαίωμα. Κάθε άτομο πρέπει να έχει τη δυνατότητα να αθλείται, χωρίς να υφίσταται διακρίσεις και με βάση το Ολυμπιακό πνεύμα, που απαιτεί αμοιβαία κατανόηση στο φρόνημα της φιλίας, της αλληλεγγύης και της ευγενούς άμιλλας.» σημειώνεται στο κείμενο που έχει επιλέξει η Google, μαζί με ένα link για να μάθετε περισσότερα για τον Ολυμπιακό Καταστατικό Χάρτη.

    Οι 22οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στo Sochi της Ρωσίας θα ολοκληρωθούν στις 23 Φεβρουαρίου.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles