19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Google: Ενθαρρύνει τους developers να προσαρμόσουν τα apps στις νέες μεγαλύτερες οθόνες των σύγχρονων smartphones

    Υπάρχει μια συγκεκριμένη τάση που παρατηρείται στο χώρο των premium Android smartphones το τελευταίο διάστημα, με τους κατασκευαστές να τα εξοπλίζουν με ακόμη μεγαλύτερες και “ψηλότερες” οθόνες. Τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν τα Galaxy S8 / S8 Plus και LG G6, τα οποία προσφέρουν στην αγορά οθόνες με aspect ratio 18.5:9 και 18:9 αντίστοιχα. Αλλά οι όλο και “ψηλότερες” (και μεγαλύτερες σε πλάτος) οθόνες μπορεί να αποτελέσουν ένα σημαντικό πρόβλημα, όταν χρησιμοποιείτε εφαρμογές που έχουν δημιουργηθεί για οθόνες με aspect ratio 16:9.

    Καταγραφή

    Η Google ενθαρρύνει τους Android developers να ξεκινήσουν να προσαρμόζουν τις εφαρμογές τους στις νέες “επιταγές” της αγοράς. Σε μια εκτενή δημοσίευση στο επίσημο blog της Google, o developer Neto Marin εξηγεί τις αλλαγές που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι προγραμματιστές, προκειμένου οι εφαρμογές τους να μπορούν να εκμεταλλευθούν τις μεγαλύτερες οθόνες των σύγχρονων Android flagship smartphones.

    Η ερώτηση που ανακύπτει εδώ είναι: αυτές οι ψηλότερες οθόνες θα συνεχίσουν να υπάρχουν στην αγορά για αρκετό καιρό ή αποτελεί κάτι το πρόσκαιρο; Μένει να φανεί ποια θα είναι η τύχη τους και αν θα συνεχίσουν να βρίσκονται στη λίστα με τις πιθανές κατευθύνσεις ως προς το design που θα θελήσει να ακολουθήσει ένας κατασκευαστής.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles