15.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Google: Επιβεβαιώνει ότι θα είναι εφικτό το root στα νέα Pixel και Pixel XL

    Αν είστε από εκείνους τους φανατικούς οπαδούς του Android, οι οποίοι αρέσκονται να «πειράζουν» τις συσκευές τους με κάθε τρόπο, ίσως θα έχετε αναρωτηθεί αν οι νέες συσκευές της Google, τα Pixel και Pixel XL θα μπορούν να γίνουν root ή όχι. Άλλωστε, είχαν κυκλοφορήσει κάποιες φήμες που ήθελαν να μην επιτρέπει κάτι τέτοιο η εταιρεία, δυσαρεστώντας πολλούς χρήστες οι οποίοι τόνιζαν πως το Android αρχίζει να χάνει τον «ανοικτό» του χαρακτήρα.

    google-pixel-pixel-xl

    Αλλά πλέον κάτι τέτοιο δεν υφίσταται, αφού και η ίδια η Google επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι οι bootloaders των νέων smartphones θα είναι ξεκλείδωτοι, το οποίο καθιστά εύκολο το root των νέων smartphones. Η ιστοσελίδα WonderHowTo επικοινώνησε πρόσφατα με την Google και ζήτησε μια σύντομη τοποθέτηση πάνω στο θέμα. Η ίδια ανέφερε: «Όντως οι κάτοχοι των Pixel smartphones που αγόρασαν τη συσκευή τους από το Google Store θα μπορούν να πραγματοποιήσουν το root. Τα smartphones που αγοράστηκαν από το Google Store έρχονται με ξεκλείδωτο bootloader».

    Στο σημείο αυτό θα πρέπει να γίνει μια σημαντική υπενθύμιση. Οι συσκευές που γίνονται root δε θα μπορούν να λάβουν πλέον OTA αναβαθμίσεις και ενημερώσεις, μια γνωστή πρακτική εδώ και αρκετά χρόνια για τις Nexus συσκευές. Και αυτό γιατί το Root περιλαμβάνει την τροποποίηση των partitions και, αν το σύστημα αντιληφθεί κάτι τέτοιο κατά τη διαδικασία της αναβάθμισης, αυτή αποτυγχάνει

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles