21 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Η Google παρουσιάζει φακούς επαφής για άτομα με διαβήτη

    Η Google ανακοίνωσε τη συμμετοχή της σε ένα ακόμα project, με σκοπό να βοηθήσει τους ανθρώπους που υποφέρουν από διαβήτη, δοκιμάζοντας φακούς επαφής που έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν τα επίπεδα γλυκόζης του ασθενή.

    1532072_10202092794175473_1556113478_n

    Συγκεκριμένα, αυτοί οι «έξυπνοι» φακοί θα χρησιμοποιούν ασύρματους μικροεπεξεργαστές με αισθητήρες γλυκόζης, λαμβάνοντας δεδομένα από τα δάκρυα του χρήστη. Οι πρωτότυποι φακοί παρουσιάστηκαν την προηγούμενη Πέμπτη και έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν μία μέτρηση ανά δευτερόλεπτο. Περιέχουν επίσης μικρά ενσωματωμένα LED, τα οποία ενεργοποιούνται όταν τα επίπεδα γλυκόζης υπερβούν ή πέσουν κάτω από ορισμένα όρια.

    Οι Brian Otis και Babak Parviz, υπεύθυνοι του project, σχολίασαν σχετικά : «Είναι πολύ νωρίς ακόμα για τη συγκεκριμένη τεχνολογία, αλλά μετά από κάθε κλινική μελέτη, βελτιώνουμε όλο και περισσότερο τον πρωτότυπο φακό. Απώτερος σκοπός είναι κάποια μέρα να βελτιώσουμε τον τρόπο που οι άνθρωποι με διαβήτη διαχειρίζονται την ασθένειά τους.”

    Ο τεχνολογικός κολοσσός έχει ήδη αρχίσει συνομιλίες με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ, ώστε να εισάγει τους φακούς στην αγορά, ενώ αναμένεται να αναζητήσει και συνεργάτες με εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα.

    «Πάντοτε μας έλεγαν ότι τα project μας έχουν σκοπό το κέρδος ή τον εντυπωσιασμό, όμως μετά τις ανακοινώσεις της Διεθνής Ένωσης Διαβητικών ότι ο κόσμος “χάνει τη μάχη” εναντίον του διαβήτη, πιστεύουμε ότι άξιζε να προσπαθήσουμε», αναφέρουν οι Otis και Parviz.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles