15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Google Fiber & Fiber TV: Οι νέες υπηρεσίες της Google θα σε κάνουν να θέλεις να μετακομίσεις τώρα στο… Κάνσας

    Η Google, σε εκδήλωση στο Κάνσας των Ηνωμένων Πολιτειών, ανακοίνωσε την πολυαναμενόμενη νέα υπηρεσία καλωδιακού Internet μέσω οπτικών ινών (Fiber-to-the-Home) μαζί με τη νέα συνδρομητική υπηρεσία τηλεόρασης Fiber TV.

    Η νέα υπηρεσία της Google ξεκινάει πειραματικά από την πολιτεία του Κάνσας, όπου η Google έχει στήσει το δίκτυο οπτικών ινών της, επιτρέποντας ταχύτητες έως 1Gbps.

    Επιπλέον, με βάση αυτή την υποδομή, γίνεται παροχέας μίας νέας υπηρεσίας τηλεόρασης που ονομάζεται Google Fiber TV. Πρόκειται για μία επανασχεδιασμένη εμπειρία για το πώς θα παρακολουθείτε τηλεόραση. Με DVR που σας παρέχει έως 500 ώρες αποθήκευσης shows και ταινιών σε ανάλυση 1080p, δυνατότητα καταγραφής έως 8 προγραμμάτων ταυτόχρονα, καθώς και υποστήριξη περιεχομένου υπηρεσιών όπως το Netflix είναι η άποψη της Google για το πώς θα πρέπει να είναι η τηλεόραση του σήμερα. Η Google ανακοίνωσε ακόμη και Android καθώς και iOS εφαρμογές που θα σας επιτρέπουν να αναζητάτε προγράμματα που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε (είτε μέσω κειμένου είτε φωνητικά) και να ελέγχετε τόσο την TV όσο και το DVR.

    Πόσο κοστίζει όμως για τους κατοίκους του Κάνσας που μπορούν να πλησιάσουν στο “θαύμα” το νέο FTTH δίκτυο της Google; Η χρέωση για να φτάσει η οπτική ίνα στο σπίτι είναι 300 δολάρια, ενώ η χρέωση της υπηρεσίας ποικίλει ανάλογα με το πακέτο που θα επιλέξει ο τυχερός κάτοχος.

    Το πλήρες πακέτο Gigabit & Fiber TV κοστίζει 120 δολάρια το μήνα (με δύο χρόνια συμβόλαιο) και προσφέρει 1Gbps τόσο για downstream όσο και για upstream, χωρίς ανώτατο όριο δεδομένων. Έρχεται επίσης με 1 Terabyte αποθηκευτικό χώρο στο Google Drive, ενώ περιλαμβάνει όλα τα συμβατικά τηλεοπτικά κανάλια, εκατοντάδες Google Fiber TV κανάλια, χιλιάδες τηλεοπτικές εκπομπές on demand, καθώς και premium κινηματογραφικά κανάλια. Επιπλέον, η εταιρεία δίνει δωρεάν ένα Google Nexus 7 για όσους εγγραφούν στην υπηρεσία, με προεγκατεστημένη Fiber TV app.

    Το πακέτο μόνο για broadband συνδρομητές κοστίζει 70 δολάρια το μήνα (με ένα χρόνο συμβόλαιο) και προσφέρει 1Gbps downloads και uploads καθώς και 1 terabyte αποθηκευτικό χώρο.

    Τέλος, ένα ακόμη πακέτο απευθύνεται στο 25% των κατοίκων του Κάνσας που δεν έχουν ακόμη σύνδεση broadband. Η Google θα προσφέρει δωρεάν την υπηρεσία για περιορισμένο χρονικό διάστημα, με τους καταναλωτές να καλούνται να πληρώσουν μόνο το τέλος εγκατάστασης της οπτικής ίνας στο σπίτι τους που φτάνει τα 300 δολάρια, ενώ το πακέτο που θα αποκτούν θα περιλαμβάνει ταχύτητες download έως 5Μbps και upload έως 1Μbps και θα ισχύει για επτά χρόνια.

    Για περιορισμένο χρονικό διάστημα όσοι εγγραφούν στα δύο πρώτα πακέτα θα γλυτώσουν το τέλος των 300 δολαρίων.

    H Google ανακοίνωσε το εν λόγω project το Φεβρουάριο του 2010 και, μετά από κάποιες μικροκαθυστερήσεις που είχαν σχέση κυρίως με την εγκατάσταση των οπτικών ινών, κατάφερε να το κάνει διαθέσιμο έστω και πειραματικά, δείχνοντας το όραμά της για το πώς φαντάζεται ένα εμπορικό ευρυζωνικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας με υπηρεσίες τηλεόρασης. Δείτε το video και ονειρευτείτε μαζί του…

    Περισσότερα στο fiber.google.com

    Πηγή: CNET

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles