11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Google Glass. Τελικά, υπάρχει… μέλλον;

    Όπως πολύ καλά θα γνωρίζετε η Google πριν από μερικές ημέρες αποφάσισε τον τερματισμό του Explorer Program, που σήμανε ουσιαστικά το τέλος της ανάπτυξης του Google Glass project, τουλάχιστον με την παρούσα μορφή. Η εταιρεία – κολοσσός βέβαια δεν έδωσε πολλές λεπτομέρειες για το μετά και αρκέστηκε στην ανακοίνωση της μεταφοράς του Google Glass από το πειραματικό Google X Labs σε ένα νέο τμήμα, το οποίο θα έχει αποστολή να κάνει τα smart γυαλιά της Google, πιο αρεστά στο ευρύ καταναλωτικό κοινό.

    google-glass-new

    Η αλήθεια βέβαια είναι ότι σε αυτή τη φάση δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε το τι πρόκειται να συμβεί με το Google Glass, καθώς η πληροφόρηση που είχαμε όλο αυτό το διάστημα ήταν σχεδόν μηδαμινή. Πρόσφατα, ο Patrick Pichette (μεγαλοστέλεχος και CFO της Google), αναφερόμενος στην πορεία των Google Glass τόνισε ότι όταν η εκάστοτε ομάδα που έχει επωμιστεί την ανάπτυξη ενός project αδυνατεί να πιάσει τους στόχους της, τότε θα πρέπει να λαμβάνονται κρίσιμες αποφάσεις. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά τόνισε μία από τις στρατηγικές τους είναι να σταματούν προσωρινά ένα προϊόν που δείχνει να μην εξελίσσεται, έτσι ώστε να δοθεί χρόνος στην ομάδα ανάπτυξης να επαναπροσδιορίσει τη στρατηγική της. Στην πραγματικότητα, η Google αυτή τη στιγμή δεν έχει κανένα απολύτως πλάνο για το ποια θα μπορούσε να είναι η μελλοντική εξέλιξη του Google Glass project. Ενδεικτικό είναι στα τέλη του 2014, εμφανίστηκαν μία σειρά από φήμες, οι οποίες ανέφεραν ότι η Intel ενδιαφερόταν να μπει δυναμικά στην ανάπτυξη του Google Glass 2, ωστόσο τίποτα από αυτά τελικά δεν επιβεβαιώθηκε.

    Google Glass

    Αναμφίβολα, σε αυτή τη φάση βρισκόμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο όπου ενδεχομένως τα μεγάλα κεφάλια της Google καλούνται να επικεντρωθούν όχι μόνο στις λειτουργίες των Google Glass, αλλά κυρίως στο πως θα μπορέσουν να γίνουν πιο ελκυστικά στον μέσο καταναλωτή, γιατί το μεγαλύτερο πρόβλημα των smart γυαλιών ήταν πάντα πως θα μπορέσουν να τραβήξουν την προσοχή του απλού αγοραστικού κοινού και όχι τόσο των developers. Με βάση τα παραπάνω, είναι εμφανές ότι το μέλλον των Google Glass εξακολουθεί και παραμένει αβέβαιο…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles