21.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Τα Google Glass στην υπηρεσία της αστυνομίας του Dubai!

    Ως γνωστόν στο εμιράτο του Ντουμπάι δεν γνωρίζουν τι σημαίνει η έννοια οικονομική κρίση, καθώς το ξεχωριστό αυτό τμήμα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πλουσιότερες περιοχές στο κόσμο. Μάλιστα, εκεί στο εμιράτο θα πρέπει να είναι τόσο πλούσιοι που είναι σε θέση να εξοπλίσουν τους άνδρες της αστυνομικής τους δύναμης, με τα Google Glass!

    dubai-police-google-glass

    Σύμφωνα με την κεντρική διοίκηση της αστυνομίας του Ντουμπάι, πολύ σύντομα όλοι οι άνδρες του αστυνομικού σώματος θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα Google Glass για καταπολεμήσουν το έγκλημα. Στα έξυπνα γυαλιά της Google θα βρίσκεται εγκατεστημένη μία ειδική εφαρμογή με λειτουργίες face-recognition, η οποία θα βρίσκεται διαρκώς συνδεδεμένη με μία online βάση δεδομένων καταζητούμενων εγκληματιών. Χρησιμοποιώντας τα Google Glass, ο αστυνομικός που θα τα φοράει θα είναι σε θέση να αναγνωρίσει τα πρόσωπα των ατόμων που περιλαμβάνονται στη λίστα και στη συνέχεια να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες. Οι αρχές του εμιράτου σχεδιάζουν να δώσουν τα Google Glass πρώτα στους αστυνομικούς που εκτελούν περιπολίες και στους τροχονόμους, με στόχο να μπορέσουν να εντοπίσουν τους παραβάτες του κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Στη συνέχεια, τα Google Glass πρόκειται να δοθούν στο σώμα επιθεωρητών του Ντουμπάι.

    New Dubai police Lamborghini Aventador

    Βέβαια, τα high-tech γυαλιά που θα φορούν οι αστυνομικοί στο Ντουμπάι δεν είναι τίποτα εάν αναλογιστούμε ότι στα τουριστικά μέρη, οι άνδρες του αστυνομικού σώματος χρησιμοποιούν σπορ αμάξια Lamborghini για να εκτελούν τις περιπολίες τους, τα οποία στοιχίζουν κοντά στα… 400.000 δολάρια. Κακά τα ψέματα, το εμιράτο του Ντουμπάι είναι τελικά ένας άλλος διαφορετικός κόσμος…

     

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles