21.7 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    To Android Pay είναι η αρχή. Google Hands Free για mobile πληρωμές χωρίς να βγάλετε το κινητό από την τσέπη

    Μπορεί η Google να παρουσίασε επίσημα το Android Pay, το νέο σύστημα mobile πληρωμών της κατά τη διάρκεια του keynote της πρώτης μέρας του Google I/O 2015, ωστόσο, μία ακόμη πιο ενδιαφέρουσα είδηση από ό,τι ετοιμάζει η αμερικανική εταιρεία ήρθε αργότερα την ίδια μέρα σε ένα απογευματινό session του συνεδρίου. Ένα νέο σύστημα, σε prototype μορφή, που παρουσιάστηκε υπόσχεται “Hands Free” πληρωμές και αυτό ακούγεται ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση.

    google hands free 

    Τι θα λέγατε, λοιπόν, να επισκεπτόσασταν ένα κατάστημα, να λέγατε απλά ότι θέλετε να πληρώσετε με τη βοήθεια της Google (“I’d like to pay with Google”) και αυτό να γινόταν χωρίς καν να βγάλετε το κινητό από την τσέπη. Δεν ξέρουμε αν σας ακούγεται συναρπαστικό, η Google πάντως πειραματίζεται πάνω σε μία τέτοια εξέλιξη. 

    Έχουν υπάρξει παρόμοιοι πειραματισμοί (από την εταιρεία Square ή την Paypal με το Beacon), η Google ωστόσο θέλει, όπως πάντα, να κάνει περισσότερο mainstream μία τέτοια τεχνολογία. Όπως ανακοίνωσε, θα ξεκινήσει να εφαρμόζει τις “Hands Free” πληρωμές σύντομα στις αλυσίδες Papa John’s και McDonalds στο San Francisco, ενώ εργάζεται ώστε να έχει σύντομα πιο ευρεία γκάμα συνεργαζόμενων καταστημάτων.

    Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν το “Hands Free” θα αποτελέσει μέρος της Android Pay εμπειρίας, πάντως ακούγεται ενδιαφέρον και μπορείτε να πάρετε μία γεύση από τον τρόπο που το προωθεί προς το παρόν η αμερικανική εταιρεία στο ακόλουθο video ή στην ειδική σελίδα που έχει δημιουργηθεί γι’ αυτό.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles