16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    H Google αγόρασε την Boston Dynamics, μία εταιρεία που φτιάχνει ρομπότ που… τρέχουν

    Η Google αγόρασε την Boston Dynamics, εταιρεία που αποτελεί επίσημο προμηθευτή ρομποτικών για τον Αμερικανικό στρατό και είναι η 8η εταιρεία ρομποτικής που αγοράζει η Google, στους τελευταίους 6 μήνες.

    Η Google φαίνεται να έχει πάρει πολύ σοβαρά την ιδέα των ρομπότ. Σήμερα αποκαλύφθηκε πως η 8η εταιρεία που αγόρασε μέσα στο τελευταίο εξάμηνο και ασχολείται με τα ρομπότ, είναι η μεγάλη Boston Dynamics. Τι φτιάχνει αυτή;

    big_dog_boston_dynamics

    Τα ρομπότ της Boston Dynamics έχουν ονόματα όπως, BigDog, ή η Cheetah, ένα ρομπότ που τρέχει πιο γρήγορα και από τον Usain Bolt. Ή ένα ανθρωποϊδές που το λένε PETMAN. Η εξαγορά αποκαλύφθηκε από τη New York Times, χωρίς να έχει αποκαλυφθεί όμως, το τίμημα που πλήρωσε η Google στους μετόχους της Boston Dynamics.

    Σε δηλώσεις στελεχών της, η Google λέει πως θα τιμήσει όλα τα συμβόλαια που έχει υπογράψει η Boston Dynamics με τον Αμερικανικό στρατό και την DARPA, με τη διαφορά πως δεν θα εστιάσει ακριβώς στην παραγωγή στρατιωτικού υλικού. Τι ετοιμάζει λοιπόν η Google και ο επικεφαλής του project με τα Robot, πρώην Android, Andy Rubin;

    Δεν έχουμε ιδέα. Γνωρίζοντας την Google, σίγουρα θα πρόκειται για κάτι μεγάλο και εντυπωσιακό. Robot Pets ίσως; Έξυπνες συσκευές ή οικιακοί βοηθοί; Κανείς δεν γνωρίζει ακόμα. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι πως το project του οποίου ηγείται ο Andy Rubin, είναι ανεξάρτητο, δεν ανήκει δηλαδή στο GoogleX που αναπτύσσει διάφορες «τρελές» τεχνολογίες.

    Προς το παρόν, αρκεστείτε σε αυτό το βίντεο που δείχνει ένα από τα δημιουργήματα της Boston Dynamics:

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles